https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
„Дни на отворените врати 2012” в Аурубис България ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Образование и Наука
Понеделник, 21 Май 2012 16:52, Aurubis Bulgaria

 

Повече от 400 човека посетиха провежданите за втора година „Дни на отворените врати” в Аурубис България

Повече от 400 човека посетиха организираното от Аурубис България събитие „Дни на отворените врати 2012”, което се проведе на 12 и 13 май в производствената база на компанията в гр. Пирдоп. Граждани от региона, студенти, роднини на работещите и пенсионирани вече служители, както и партньори на компанията, имаха възможност да се запознаят с процесите, оптимизациите и инвестициите направени в предприятието досега.


Инициативата стартира с приветствие на изпълнителния директор Никола Треан и главния секретар Георги Николов. Специален гост на събитието бе госпожа Михаела Хеслинг, Директор „Комуникации” на групата Аурубис. За първи път беше подготвена изненада за посетителите – балон с горещ въздух, от който гостите имаха възможност да надзърнат над цялото предприятие. 

Представители на висшия мениджмънт на Аурубис България запознаха посетителите с тенденциите на пазара на медта и бизнес модела на Аурубис, развитието на завода в България и постиженията в областта на опазването на околната среда.

Разпределени в групи, гостите участваха в едночасова обиколка на завода, която премина през основните производствени звена – Металургично производство, Обогатителна фабрика, Производство сярна киселина, Рафинерия. Гидовете на групите бяха мениджъри на съответните звена и специалисти от Техническа дирекция. На края на обиколката всеки имаше възможност да се подкрепи с хапки, плодове и безалкохолни напитки. 

Инициативата се организира за втора поредна година в такъв голям формат и следва стратегията на компанията в усилията й за провеждане на прозрачна политика на високо професионално ниво.

*****************

За „Аурубис България”

Медодобивния завод на групата се намира в близост до гр. Пирдоп, България. Той е построен през 1958 г. и се състои от няколко основни производствени единици: металургично производство, рафинерия за катодна мед, производство сярна киселина и обогатителна фабрика.

През месец септември 1997 г., международната компания Union Miniere с централа в Брюксел, Белгия подписва приватизационен договор с Българското правителство и така придобива завода. През месец април 2005 г. медното производство на групата Umicore се обособи в самостоятелна компания – Cumerio, и акциите и бяха регистрирани на фондовата борса в Брюксел.

През април 2008 групата Кумерио бе придобита от Норддойч Афинери (NA) след одобрението на Европейската комисия в началото на годината. Новата компания се превърна в най-големия производител на мед в Европа, както и най-големия световен лидер в преработката на мед.

През април 2009 бе прието официално новото име на компанията – “Aurubis” и в момента в предприятието са ангажирани 800 служители. През 2011 г. производството на Аурубис България възлиза на 308 000 тона анодна мед, 221 000 тона катодна мед и 1 милиона тона сярна киселина.

За „Аурубис”

Аурубис е водещата интегрирана група за производство на мед и най-големият преработвател на мед в света.  Ние произвеждаме 1 млн. тона медни катоди всяка година и различни медни продукти от тях. Аурубис има около 6 300 служители, 16 заводи в 11 европейски страни и в САЩ и широка мрежа за обслужване и продажби на медни продукти в Европа, Азия и Северна Америка. 

Благодарение на широката ни гама услуги, ние се нареждаме сред световните лидери в нашия сектор. Основното ни производство е медни катоди от медни концентрати, меден скрап и рециклирани медни суровини. Те се произвеждат от Групата под формата на медна тел, предварително валцовани ленти и полуготови медни продукти, както и медни пръти и профили от мед и медни сплави. Благородни метали и редица други продукти като сярна киселина и железни силикати, са част от продуктовата гама на компанията.

Клиентите на Аурубис са компании от областта на медопреработването, елетроинженерството, електрониката и химическата индустрия, а също и доставчици от сферата на строителството и автомобилостроенето.

Аурубис има за свой приоритет разрастването и увеличаването на корпоративната стойност. В центъра на нашата стратегия е да укрепим бизнеса си посредством предоставените ни възможности за растеж, отговорното отношение към хората, оползотворяването на ресурсите и околната среда.

Дяловете на Аурубис са част от Prime Standard Segment на германската борса и са листвани в MDAX, Европейския Stoxx 600, както и Global Challenges Index (GCX).

За повече информация, посетете www.aurubis.com.

 

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Academy партньори

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..