https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Фондация „Фондацията“ отпуска 21 стипендии в подкрепа на детския талант. ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Образование и Наука
Понеделник, 27 Юли 2015 10:47, CSR News


Стипендиите включват целогодишно обучение по английски език, театър или изобразително изкуство за деца между първи и седми клас.

Стипендиантската програма на проекта “Талантът обича всяко дете” се реализира за трета поредна година. През учебната 2013/2014 година, с подкрепата на Академия Юнити, 10 деца получиха първите стипендии. За учебната 2014/2015г., благодарение на фирма Щнайдер Електрик, 26 деца бяха включени в стипендиантската програма на “Талантът обича всяко дете”. През учебната 2015/2016 година, благодарение на направеното от г-жа Дарина Павлова дарение, Фондацията отпуска 21 стипендии в подкрепа на детския талант.


Стипендиите са насочени в три основни направления на обучение – английски език, театър и изобразително изкуство и са предназначени за деца между първи и седми клас. Условията и формулярите за кандидатстване могат да бъдат свалени от сайта на Фондацията – www.thefoundation.bg. Крайният срок за подаване на документи е 1 септември 2015 година.


„Талантът обича всяко дете“ – програма, която позволява на децата да вземат с интерес участие в живота, който ги заобикаля.

Чисто академичното знание и запаметяването на факти вече не е достатъчна предпоставка за реализация в съвременното общество. Единственият начин, образованието да е истински полезно за децата, е да създава среда и условия за всестранно усъвършенстване и реализиране на неограничените потенциали на човека за комуникация, креативно и иновативно мислене, чрез новите начини на обучение. Най-важният аспект, за развитието и реализирането на съзнателния творец, е децата да вземат с интерес участие във живота, който ги заобикаля.

 

Независимо от предмета на обучение, те да са способни да изграждат цялостни проекти, които да спомогнат за:  опознаване и изразяване на вътрешния свят на човека, провокиране на интелектуална активност, формиране на различаващи способности и предоставяне на възможността за свободен експеримент в рамките на творческия процес, без да се следват наложени модели. Изключително важно е развитието на сензитивността, способностите за интерпретиране и разбиране на информацията. Навлизането в изкуството на визуализацията, в света на въображението и изразяването им по различни начини – провокира децата да мислят пространствено и извън очертаните граници. Работата в група - източникът на действие и откриване идва към децата от другите - от групата техни връстници, с които работят и от света, който ги заобикаля.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Academy партньори

Новини България

WWF КОЛЕДНА МИСИЯ: 3000

ТЪРСИМ 3000 ДАРИТЕЛИ ЗА ПРИРОДАТА С WWF     ИЗГУБЕНАТА ХАРМОНИЯ МОЖЕ ДА БЪДЕ ВЪЗСТАНОВЕНА Мисията на WWF е да се грижим за заобикалящата ни среда и хората да живеят...

Околна среда и Екология | WWF

Прочети..

„Тази Коледа чудесата правите вие“ - различна и интерактивна Коледна кампания

Стартира благотворителната кампания „Тази Коледа чудесата правите вие“ на фондация „За Нашите Деца“. Петото издание на инициативата цели да ангажира и вдъхнови служители на големи и малки компании в подкрепа...

Общество | CSR News

Прочети..

IBM подкрепя икономическото развитие, образованието и здравеопазването в България

Мисията на IBM Corporate Service Corps стартира в България за първи път София, 16 октомври 2017 г. – IBM обяви днес началото на първата по рода си IBM Corporate Service...

Общество | CSR News

Прочети..