https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
„Черноморската кутия“ на WWF ще се използва в над 300 училища ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Образование и Наука
Сряда, 30 Октомври 2013 15:19, WWF

 

В Деня на Черно море, 31 октомври, от 10,30 ч. в Националния природонаучен музей, зала „Риби“, международната природозащитна организация WWF ще обяви старта на образователната инициатива „Черноморска кутия“.


„Черноморската кутия“ е образователен продукт, ориентиран към деца от 9 до 12 години. Той съдържа информация за екосистемата и биоразнообразието на Черно море. Целта му е да запознае подрастващите с уникалните характеристики на Черно море и да ги подтикне към опазването му. „Кутията“ съдържа ръководство за учители, познавателни текстове и игри и дава много възможности на преподавателите да разнообразяват и обогатяват учебната програма.


„Черноморската кутия“ може да се ползва в отделни курсове по околна среда, като част от съответните предмети (като обществознание, математика, наука и техника) или извън училището – в рамките на клуб по природознание и екология.


Учебният комплект ще бъде разпространен в 300 училища в София, Варна, Бургас, Русе, Видин, Велико Търново, Силистра, Пловдив, Плевен и Стара Загора.


Инициативата “Черноморска кутия“ се осъществява като част от партньорството „Всяка капка вода е от значение“ между UNDP и Кока Кола. Изпълнява се в Турция, Русия, Грузия, Украйна, Румъния и България, с финансовата подкрепа на UNDP.


На събитието са поканени представители на държавни и неправителствени организации, сред които: Министерство на образованието и науката, Регионални инспекторати по образованието, Столична община, Министерство на земеделието и храните, Националния природонаучен музей, UNDP и други.

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Academy партньори

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..