„Училища за жива планета“ ПДФ Печат Е-мейл
CSR за теб - Конкурси за теб
Вторник, 30 Април 2013 13:32, WWF


Виена стартира регистрацията за поредното издание на инициативата на международната природозащитна организация WWF и фондация ERSTE „Училища за жива планета“. В състезанието могат да участват класове ученици от седми до десети клас от България, Австрия, Хърватия, Чехия, Унгария, Молдова, Румъния, Сърбия, Словакия и Украйна.

В рамките на инициативата, участниците разработват природозащитен проект по една от следните теми: „Дунав - Европейската линия на живота”, „Екологичен отпечатък -глобални ефекти на потреблението” и „Активно гражданство - бъди активен и мотивирай останалите”.


„С инициативата „Училища за жива планета“ ние искаме да покажем на младите хора как активно да опазват околната среда и по този начин да определят бъдещето си“, коментира Барбара Таушер, ръководител на програмата за екологично образование на WWF Австрия.


Срокът за подаване на документи за участие в „Училища за жива планета“ е 9 юли 2013 г. Повече информация и регистрационна форма може да бъде намерена на  www.wwf.at/esfalp.


„Училища за жива планета“ ще стартира с едноседмична академия за ученици и учители, посветена на устойчивото развитие. Тя ще се проведе в периода 27 септември - 2 октомври 2013 г. в Австрия. Там участниците ще могат чрез лекции и различни дейности да се запознаят в детайли с основните теми на конкурса. След това, до края на учебната година, учениците ще имат време да развият и осъществят своите природозащитни проекти. Идеите и реализациите ще зависят изцяло от тяхната креативност, като няма ограничение във формата или типа на изявите.


По време на учебната година развитието на отделните проекти ще бъде представяно на онлайн платформата: http://schools.foralivingplanet.eu. Там участниците ще публикуват дневници на своята работа, ще качват снимки и видео материали и ще обменят опит.


През юни 2014 г. участниците в инициативата отново ще се съберат, този път в Румъния, за финала на проекта.


„Инициативата „Училища за жива планета“ е важно допълнение към нашите трансгранични образователни проекти. Много сме щастливи, че групата млади хора, които се включват в нея нараства всяка година“, коментира Дорайа Еберле, председател на управителния съвет на фондация ERSTE.


В инициативата „Училища за жива планета“ традиционно има и българско участие. Миналата година, ученици от американския колеж „Аркус” във Велико Търново бяха сред победителите.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

За Теб

Стипендиантската програма на Фондация „Еврика“ се провежда за четиринадесета поредна година

За четиринадесета поредна година Фондация „ЕВРИКА" ще определи студенти, които ще получават  именни стипендии в размер на 2 000 лв. годишно  в  десет области:

Конкурси за теб | Фондация "Еврика"

Прочети..

Стани експерт „Връзки с обществеността“ във фондация Сийдър

Експерт „Връзки с обществеността“ (по заместване)   Фондация „Сийдър“ обявява свободно работно място по заместване за длъжността Експерт „Връзки с обществеността“ в централния си офис в гр. София. Търсим...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Присъедини се към екипа на Фондация „Сийдър“

Фондация „Сийдър“ обявява свободно постоянно работно място за длъжността Директор „Развитие“ в централния си офис в гр. София. Търсим енергичен, инициативен и отговорен човек, който:   Планира и управлява процеса...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Събития и Обучения

NOEVENTS