Стартира новият „космичен“ сезон на националния конкурс по програмиране CodeIT ПДФ Печат Е-мейл
CSR за теб - Конкурси за теб
Петък, 12 Октомври 2012 16:41, Мусала Софт

 


Днес, на 12 октомври в 17:00ч. е началото на новия сезон на националния конкурс по програмиране CodeIT (www.codeit.bg). Първи задочен кръг е от типа "маратон" и включва една задача, за която всеки участник трябва да достигне възможно по-оптимално решение спрямо останалите състезатели до началото на ноември. Партньори на кръга са Институт по математика и информатика към БАН и Американска Фондация за България.


За предстоящата състезателна година младите таланти по информатика ги очакват тениски за всички, дали ненулев резултат, ИТ гуру от Полша и нова „космична“ визия на сайта. При провеждането на шестте задочни кръга ще бъдат раздадени около 20 награди за най-добрите в различните етапи на състезателната лига. През месец май 2013 под патронажа на Президента на Република България предстои провеждането на финалния присъствен кръг и официално награждаване на най-добрите през сезона. Победителят получава и специална награда - приключение по избор от организаторите Мусала Софт.

Националният конкурс по програмиране CodeIT се организира от софтуерна компания Мусала Софт и при провеждането му партнират неправителствени и държавни организации, ИТ фирми и отделни личности. Всеки кръг е свързан с партньорството на престижни спонсори и патронаж на елитна образователна институция. Патрони в състезанието са ФМИ към Софийски университет „Св. Климент Охридски”, Институт по математика и информатика – БАН, ФКСУ на Технически университет- София, Майкрософт, фондация „Еврика“, Българската асоциация по информационни технологии ( БАИТ), Българска асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) и др.

 

 

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

За Теб

Стипендиантската програма на Фондация „Еврика“ се провежда за четиринадесета поредна година

За четиринадесета поредна година Фондация „ЕВРИКА" ще определи студенти, които ще получават  именни стипендии в размер на 2 000 лв. годишно  в  десет области:

Конкурси за теб | Фондация "Еврика"

Прочети..

Стани експерт „Връзки с обществеността“ във фондация Сийдър

Експерт „Връзки с обществеността“ (по заместване)   Фондация „Сийдър“ обявява свободно работно място по заместване за длъжността Експерт „Връзки с обществеността“ в централния си офис в гр. София. Търсим...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Присъедини се към екипа на Фондация „Сийдър“

Фондация „Сийдър“ обявява свободно постоянно работно място за длъжността Директор „Развитие“ в централния си офис в гр. София. Търсим енергичен, инициативен и отговорен човек, който:   Планира и управлява процеса...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Събития и Обучения

NOEVENTS