Стартира първата специализирана интернет платформа за социални проекти - CSR Zone (КСО Зона) ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Избрано
Вторник, 22 Март 2011 12:43, CSR BG

 

В България вече функционира интернет платформа, която позволява на компаниите много лесно да изберат, каква социална кауза и проект да подкрепят. Социално отговорните бизнеси вече могат с няколко клика да разгледат всички проекти и инициативи, планирани от различни организации в нестопанския сектор.

Първата българска интернет платформа “CSR Zone” възниква в резултат от стратегическата дейност на „CSR Bulgaria” за увеличаване ефективността в реализирането на социални проекти. Основната цел на платформата е да спомогне за  създаването на благоприятна среда за осъществяването на различни социални политики и програми, като улеснява комуникацията между компаниите и организациите.

Идеята на „CSR Zone” е да обедини социално отговорните компании в България, да даде платформа за представяне на значими проекти от различни организации, както и да осигури възможност на бизнеса да избират от добре структурирани и подготвени проекти.


В България функционират огромен брой много добре подготвени, всеотдайни и професионални организации, които реализират страхотни социални проекти. В същото време се забелязва тенденцията, големите компании, които отделят големи бюджети за социални дейности да ги делегират на ПР и рекламните си агенции, които започват самостоятелно да реализират социални проекти. Разбира се по този начин се постига предимно добър ПР резултат за сметка на ефективността на самите проекти.

А същевременно нестопанските организации са в изключителна борба за финансово оцеляване, за да запазят своите каузи и дейност.

„Ние виждаме, че дупката в комуникацията между бизнеса и нестопанския сектор в страната ни е огромна. Компаниите искат само публичност и реклама и правят фалшив ПР маскиран под името КСО. Искаме това да спре, искаме наистина да започнат да се финансират реални каузи и проекти и наистина да има резултат за обществото ни и природата. Трябва да спрем с тези еднократни кампании организирани от рекламни и ПР агенции маскирани, като социални проекти. Това не е правилно, така не се гради устойчив бизнес!“ споделя Десислава Тодорова, главен редактор на CSR.BG.

Мисията на „CSR Zone” е да предостави на бизнес партньорите на CSR Bulgaria избор от социални каузи, както и да предложи съвети за най-ефективните начини за подкрепа, участие в реализацията и измерване на резултатите им. По този начин се създават условия за повишаване качеството на реализираните социални проекти, както ще се ограничат възможностите за фалшифициране на дейности и неправомерно усвояване на средства.

Плановете за развитието на платформата са сериозни, а очакваните резултати от проекта на CSR Bulgaria са обещаващи. Най-големият печеливш от платформата в крайна сметка ще бъдат Българските граждани и нашата природа. Защото, е време бизнеса да започне да се грижи и да се държи отговорно към средата, в която оперира.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..