Започна приемът на кандидатури за първите Европейски награди за КСО ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общ характер
Четвъртък, 20 Декември 2012 14:20, Global Compact


Започна приемът на кандидатури за първите Европейски награди в областта на корпоративната социална отговорност „Вдъхновяващи партньорства за иновации и промяна”

Брюксел, София – От 20 декември се приемат кандидатури за първите Европейски награди в областта на корпоративната социална отговорност „Вдъхновяващи партньорства за иновации и промяна”. Програмата за насърчаване на отговорни корпоративни практики и сътрудничество цели да отличи подобаващо най-добрите КСО практики в Европа.


Крайният срок за подаване на кандидатурите е 01.03.2013 година. Документи за кандидатстване в България фирмите могат да изтеглят от www.unglobalcompact.bg. С цел разясняване на критериите и споделяне на примери за успешни партньорства ще бъдат организирани локални форуми във Варна (25ти януари), Стара Загора (31ви януари), Русе (18ти февруари), Бургас (19ти февруари) и Пловдив (1ви февруари). Подаването на кандидатури за конкурса и присъствието на форумите са без такса участие. 

Европейските отличия се организират в 29 страни, с подкрепата на Европейската комисия. Българската мрежа на Глобалния договор на ООН е българският национален партньор на инициативата, чиито цели са:

 

  • да популяризира градивната роля, която бизнесът има в обществото;
  • да сподели вдъхновяващи примери за партньорство в областта на КСО;
  • да представи новаторски решения за справяне с актуални обществени и екологични
  • проблеми;
  • да насърчи споделянето на добри КСО практики през границите на Европа;
  • да подкрепи сътрудничеството в полза на обществото между бизнеса и организациите с
  • нестопанска цел;
  • да покаже българския принос в развитието на КСО.

 

Наградите са както за големи, така и за малки и средни компании; за млади компании и за такива с традиции – важното е да представят едно или повече партньорства. Победителите на национално ниво ще бъдат тържествено отличени в България и ще представят страната на общоевропейска церемония през юни 2013 г. На официалното събитие в Брюксел ще им бъдат връчени сертификати, подписани от високопоставен представител на Европейската комисия. 

Повече за провеждането на националния кръг в България ще можете да намерите на адрес: www.unglobalcompact.bg/euawards  

Условия за участие:

Европейските КСО отличия са насочени към фирми от частния сектор. Организации от нестопанския сектор – неправителствени, образователни, културни, научни и социални, както и публичните институции, могат да участват като партньори. Приемат се кандидатури, както от малки и средни предприятия, така и от големи компании. Проектите трябва да са насочени към множество заинтересовани страни и да са реализирани от бизнеса в сътрудничество с един или повече партньори. Партньорствата трябва да са реализирани през последните 5 години.

Участието в конкурса се осъществява чрез попълване на формуляр и изпращането му на адрес. Кандидатурите трябва да включват декларация от партньора, в която детайлно са описани ползите за обществото, които са постигнали проектите Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. . Всички кандидатури ще бъдат разглеждани и оценени според правила, разработени от Европейската комисия и приложими във всички страни-участнички

Краен срок за участие в Европейските КСО отличия – вдъхновяващи партньорства за иновации и промяна - 01.03.2013 г.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..