Българската мрежа на Глобалния договор на ООН получи награда на форума Рио+20 ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общ характер
Понеделник, 18 Юни 2012 14:21, Global Compact

 

Българската мрежа на Глобалния Договор на ООН получи награда на форума Рио +20  в категория "Сътрудничество между локалните мрежи" от Годишните награди на местните мрежи на Глобалния договор 2012.

В категорията бяха отличени още Германия и Италия.

Марина Стефанова, Изпълнителен директор на БМГД на ООН коментира: „Това е голямо признание за усилията ни да популяризираме работата на българските компании и практики в световен мащаб. Още повече, че наградите се определят чрез предварително анонимно проучване измежду всичките 108 локални мрежи от целия свят.”


В момента в Рио де Жанейро се провежда конференцията Рио+20 - двадесет години след конференцията за околна среда и развитие, която се проведе в Рио, държавните лидери отново се събират в бразилския град, за да проследят прогреса си и да обсъдят начини за справяне с новите предизвикателства.

Специален акцент е установяването на зелена икономика, чиято цел е да се подобри благосъстоянието на хората чрез публични и частни инвестиции, които защитават околната среда. 

Конференцията изпълнява стремеж към подновяване политическия ангажимент на международната общност за постигане на устойчиво развитие. Накрая на конференцията ще бъдат оценени напредъкът и допуснатите пропуски при изпълнение на вече поетите ангажименти. Ще се приемат мерки за справяне с новите предизвикателства.

Участниците ще приемат заключителен документ с политически насоки за постигане на зелена икономика в контекста на борбата с бедността и устойчивото развитие.

 

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..