Седмата благотворителна кампания „Избери, за да помогнеш” набра дарения за над 250 000 лева ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общ характер
Четвъртък, 04 Февруари 2016 11:26, CSR NewsНабраните средства ще подпомогнат 23 проекта в сферата на здравеопазването, социалната дейност, опазването на околната среда, образованието и културата


Седмото издание на благотворителната инициатива на Райфайзенбанк „Избери, за да помогнеш“ набра дарения за 250 843 лева в подкрепа на 23 проекта, участвали в кампанията през 2015 г.

По традиция служителите на Групата Райфайзен бяха основният двигател на инициативата, като за всяко тяхно дарение банката добави по 100 лева. В седмото издание участие взеха 1828 служители, а общият размер на вътрешно набраните средства възлезе на 219 470 лв. Сумата бе допълнена от външни дарители, чиито средства постъпиха директно по сметките на организациите, както и от дарителски  SMS-и, и онлайн платформата за дарения izberi.rbb.bg.

Проектът "Не бъди безразличен, бъди различен!" на Асоциация „Аутизъм“ събра най-много средства (52 941 лева), подкрепен от 438 служители на банката. На второ място е инициативата „Ракът на гърдата се лекува!“ на Центъра за Защита Правата в Здравеопазването (25 357 лева), следвана от „Направи добро!“ на „Александровска болница“ (23 139 лева).

“Отново успяваме заедно да помагаме на значими каузи чрез седмата поред дарителска кампания „Избери, за да помогнеш“. Доброволческият дух е характерен за екипа на Райфайзен, затова освен личните дарения за всяка кауза от кампанията през 2015 г. служителите ни участваха и в две доброволчески инициативи – събирахме дрехи и играчки, и четохме приказки на децата. Те бяха организирани по проекта „Образование за равен старт“ на фондация „Х. Степич – Благотворителност за ЦИЕ”. Инициативите ще продължат в партньорства с част от бенефициентите и през 2016-а г., и ще обхванат и други региони в страната“, коментира Оливер Рьогл, председател на УС на Райфайзенбанк.

За седемте си издания до момента кампанията“Избери, за да помогнеш” е подкрепила 189 значими проекта в сферата на здравеопазването, социалната дейност, екологията, образованието и културата с общо 2 278 660 лева.

Сайтът на инициативата www.izberi.rbb.bg остава активен и след публичното отчитане на резултатите, като на него ще се публикуват отчетите на организациите, включени в кампанията, за това как са изразходвали дарените средства.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..