Седмата благотворителна кампания „Избери, за да помогнеш” набра дарения за над 250 000 лева ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общ характер
Четвъртък, 04 Февруари 2016 11:26, CSR NewsНабраните средства ще подпомогнат 23 проекта в сферата на здравеопазването, социалната дейност, опазването на околната среда, образованието и културата


Седмото издание на благотворителната инициатива на Райфайзенбанк „Избери, за да помогнеш“ набра дарения за 250 843 лева в подкрепа на 23 проекта, участвали в кампанията през 2015 г.

По традиция служителите на Групата Райфайзен бяха основният двигател на инициативата, като за всяко тяхно дарение банката добави по 100 лева. В седмото издание участие взеха 1828 служители, а общият размер на вътрешно набраните средства възлезе на 219 470 лв. Сумата бе допълнена от външни дарители, чиито средства постъпиха директно по сметките на организациите, както и от дарителски  SMS-и, и онлайн платформата за дарения izberi.rbb.bg.

Проектът "Не бъди безразличен, бъди различен!" на Асоциация „Аутизъм“ събра най-много средства (52 941 лева), подкрепен от 438 служители на банката. На второ място е инициативата „Ракът на гърдата се лекува!“ на Центъра за Защита Правата в Здравеопазването (25 357 лева), следвана от „Направи добро!“ на „Александровска болница“ (23 139 лева).

“Отново успяваме заедно да помагаме на значими каузи чрез седмата поред дарителска кампания „Избери, за да помогнеш“. Доброволческият дух е характерен за екипа на Райфайзен, затова освен личните дарения за всяка кауза от кампанията през 2015 г. служителите ни участваха и в две доброволчески инициативи – събирахме дрехи и играчки, и четохме приказки на децата. Те бяха организирани по проекта „Образование за равен старт“ на фондация „Х. Степич – Благотворителност за ЦИЕ”. Инициативите ще продължат в партньорства с част от бенефициентите и през 2016-а г., и ще обхванат и други региони в страната“, коментира Оливер Рьогл, председател на УС на Райфайзенбанк.

За седемте си издания до момента кампанията“Избери, за да помогнеш” е подкрепила 189 значими проекта в сферата на здравеопазването, социалната дейност, екологията, образованието и културата с общо 2 278 660 лева.

Сайтът на инициативата www.izberi.rbb.bg остава активен и след публичното отчитане на резултатите, като на него ще се публикуват отчетите на организациите, включени в кампанията, за това как са изразходвали дарените средства.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Новини България

WWF КОЛЕДНА МИСИЯ: 3000

ТЪРСИМ 3000 ДАРИТЕЛИ ЗА ПРИРОДАТА С WWF     ИЗГУБЕНАТА ХАРМОНИЯ МОЖЕ ДА БЪДЕ ВЪЗСТАНОВЕНА Мисията на WWF е да се грижим за заобикалящата ни среда и хората да живеят...

Околна среда и Екология | WWF

Прочети..

„Тази Коледа чудесата правите вие“ - различна и интерактивна Коледна кампания

Стартира благотворителната кампания „Тази Коледа чудесата правите вие“ на фондация „За Нашите Деца“. Петото издание на инициативата цели да ангажира и вдъхнови служители на големи и малки компании в подкрепа...

Общество | CSR News

Прочети..

IBM подкрепя икономическото развитие, образованието и здравеопазването в България

Мисията на IBM Corporate Service Corps стартира в България за първи път София, 16 октомври 2017 г. – IBM обяви днес началото на първата по рода си IBM Corporate Service...

Общество | CSR News

Прочети..