Теленор получи награда за „Най-сполучливо партньорство“ ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общ характер
Вторник, 18 Ноември 2014 18:01, CSR NewsТеленор България и фондация „Светът на Мария“
получиха наградата на Български дарителски форум за „Най-сполучливо партньорство“ по време на официалната церемония на Деветите годишни награди „Най-голям корпоративен дарител“ 2014, която се организира със съдействието на Президента на Република България г-н Росен Плевнелиев.

Миналогодишният носител на отличието Левон Хампарцумян връчи престижната награда на Ясен Гуев, главен директор „Корпоративна политика“ на Теленор, и Цецка Радева, основател и изпълнителен директор на фондация „Светът на Мария“, за съвместния проект по създаването на първия в страната Дневен център за хора с интелектуални затруднения „Светове“. 

Целта на проекта, за чиято реализация Теленор дари 250 000 евро, е да създаде
по-добра среда за младите хора с леки и умерени интелектуални затруднения, като им предостави възможност да подобрят уменията си за самостоятелен живот, да изградят нови приятелства и да работят в екип. В Дневен център „Светове“ се организират много занимания, които позволяват на неговите клиенти да придобият ценни знания в различни области, свързани с готварството, сладкарството, ръчна изработка на материали, но най-вече за създаване на социални контакти и приятелства, умения за работа в екип, битови дейности, знания за здравето и сексуалното образование.

Чрез подпомагането на тази инициатива, Теленор се стреми да повиши
информираността на обществото относно този значим социален проблем и да допринесе за неговото разрешаване в дългосрочен план. 

„Светът на Мария“ е и сред каузите, които служителите на компанията могат да подкрепят
в рамките на програмата за дарителство по ведомост, която функционира в Теленор. В централния офис на компанията редовно се организират и благотворителни базари, на които всички желаещи могат да закупят ръчно изработени ароматни сапуни и сувенири, като приходите се усвояват в подкрепа на Дневния център.

Подробна информация за дейността на Фондация „Светът на Мария“, Дневния
център и кампанията за набиране на средства за неговото развитие е публикувана на www.mariasworld.org.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Новини България

WWF КОЛЕДНА МИСИЯ: 3000

ТЪРСИМ 3000 ДАРИТЕЛИ ЗА ПРИРОДАТА С WWF     ИЗГУБЕНАТА ХАРМОНИЯ МОЖЕ ДА БЪДЕ ВЪЗСТАНОВЕНА Мисията на WWF е да се грижим за заобикалящата ни среда и хората да живеят...

Околна среда и Екология | WWF

Прочети..

„Тази Коледа чудесата правите вие“ - различна и интерактивна Коледна кампания

Стартира благотворителната кампания „Тази Коледа чудесата правите вие“ на фондация „За Нашите Деца“. Петото издание на инициативата цели да ангажира и вдъхнови служители на големи и малки компании в подкрепа...

Общество | CSR News

Прочети..

IBM подкрепя икономическото развитие, образованието и здравеопазването в България

Мисията на IBM Corporate Service Corps стартира в България за първи път София, 16 октомври 2017 г. – IBM обяви днес началото на първата по рода си IBM Corporate Service...

Общество | CSR News

Прочети..