Теленор получи награда за „Най-сполучливо партньорство“ ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общ характер
Вторник, 18 Ноември 2014 18:01, CSR NewsТеленор България и фондация „Светът на Мария“
получиха наградата на Български дарителски форум за „Най-сполучливо партньорство“ по време на официалната церемония на Деветите годишни награди „Най-голям корпоративен дарител“ 2014, която се организира със съдействието на Президента на Република България г-н Росен Плевнелиев.

Миналогодишният носител на отличието Левон Хампарцумян връчи престижната награда на Ясен Гуев, главен директор „Корпоративна политика“ на Теленор, и Цецка Радева, основател и изпълнителен директор на фондация „Светът на Мария“, за съвместния проект по създаването на първия в страната Дневен център за хора с интелектуални затруднения „Светове“. 

Целта на проекта, за чиято реализация Теленор дари 250 000 евро, е да създаде
по-добра среда за младите хора с леки и умерени интелектуални затруднения, като им предостави възможност да подобрят уменията си за самостоятелен живот, да изградят нови приятелства и да работят в екип. В Дневен център „Светове“ се организират много занимания, които позволяват на неговите клиенти да придобият ценни знания в различни области, свързани с готварството, сладкарството, ръчна изработка на материали, но най-вече за създаване на социални контакти и приятелства, умения за работа в екип, битови дейности, знания за здравето и сексуалното образование.

Чрез подпомагането на тази инициатива, Теленор се стреми да повиши
информираността на обществото относно този значим социален проблем и да допринесе за неговото разрешаване в дългосрочен план. 

„Светът на Мария“ е и сред каузите, които служителите на компанията могат да подкрепят
в рамките на програмата за дарителство по ведомост, която функционира в Теленор. В централния офис на компанията редовно се организират и благотворителни базари, на които всички желаещи могат да закупят ръчно изработени ароматни сапуни и сувенири, като приходите се усвояват в подкрепа на Дневния център.

Подробна информация за дейността на Фондация „Светът на Мария“, Дневния
център и кампанията за набиране на средства за неговото развитие е публикувана на www.mariasworld.org.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..