Призивът на БНТ „Спри, детето запази!“ обикаля София на 15 септември ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общ характер
Четвъртък, 11 Септември 2014 14:17, CSR News


Кампанията открива учебната година с празник на 3 сцени и велошествие по улиците на града

Българската национална телевизия ще обиколи София на 15 септември с призива „Спри, детето запази!“. С мащабно събитие на три сцени, две от които - пътуващи, и велошествие, обществената медия продължава кампанията за пътна безопасност в началото на новата учебна година.

Вече три години БНТ апелира за взаимна толерантност между шофьори и пешеходци и сега отново ще напомни на децата и техните родители колко е важно да бъдат внимателни на пътя.

В първия учебен ден събитието на БНТ ще се разгърне в няколко точки на столицата, като кулминацията е с начален час 16:00 часа на Лятната сцена в Борисовата градина.

Преди официалната част, от три ключови точки на столицата ще тръгнат три лъча, чиято крайна точка е Лятната естрада. Ретротрамваят, най-новият модерен електробус и велошествие ще стартират едновременно, за да се съберат на големия концерт в парка. Ретротрамваят ще тръгне от кв. „Банишора“ и ще бъде превърнат в арт център, където дългогодишният посланик на кампанията – художникът Иван Яхнаджиев ще проведе открит урок по изобразително изкуство заедно с децата.

Новият електробус на Столичния градски транспорт ще е музикалният посланик на „Спри, детето запази“. Той тръгва от Националния дворец на децата, и докато пътува по маршрута си, в него ще пеят група „Спринт“, трио „Вива“ и деца от Двореца на децата.

Третият лъч е велошествие, което ще се придвижи от НДК до Борисовата градина. В него ще участват лица на кампанията "Аз карам велосипед", сред които водещи от БНТ - Ася Методиева, Анна Ангелова, Златимир Йочев, Мария Андонова, Карина Караньотова, Ивайло Захариев.

Целта е по атрактивен начин да се покажат различни начини на придвижване и отговорно поведение на пътя, за да може призивът "Спри, детето запази!" да се пренесе през целия град.

Водещият на „По света и у нас“ Спас Кьосев ще посрещне участниците от трите лъча на Лятната сцена в Борисовата градина, за да дадат началото на големия празник.

В пространството около сцената Иван Яхнаджиев и децата ще създадат арт-пано, включвайки логото на кампанията "Спри, детето запази" и основни пътни знаци.

Освен много игри, свързани с пътната безопасност, на сцената ще се качат талантливите деца от арт център „Карнолски“, възпитаници на танцова школа „С-zone“, и любимците на тийнейджърите Никнейм, Прея, Йоана Драгнева. Дългогодишният приятел на кампанията Богдан Томов отново ще зарадва гостите на празника с изпълненията си, а веднага след това е началото на образователната програма на тема пътна безопасност, подготвена от детски център „Весел столичен светофар“.

В присъствието на гостите и официалните лица ще бъдат обявени и наградени победителите от конкурса за есе в рамките на кампанията "Спри, детето запази".

За всички деца, дошли на празника, ще има много подаръци и изненади.

Очакваме ви на 15 септември (понеделник), от 16:00 часа на Лятната сцена в Борисовата градина с празника на „Спри, детето запази!“

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Новини България

WWF КОЛЕДНА МИСИЯ: 3000

ТЪРСИМ 3000 ДАРИТЕЛИ ЗА ПРИРОДАТА С WWF     ИЗГУБЕНАТА ХАРМОНИЯ МОЖЕ ДА БЪДЕ ВЪЗСТАНОВЕНА Мисията на WWF е да се грижим за заобикалящата ни среда и хората да живеят...

Околна среда и Екология | WWF

Прочети..

„Тази Коледа чудесата правите вие“ - различна и интерактивна Коледна кампания

Стартира благотворителната кампания „Тази Коледа чудесата правите вие“ на фондация „За Нашите Деца“. Петото издание на инициативата цели да ангажира и вдъхнови служители на големи и малки компании в подкрепа...

Общество | CSR News

Прочети..

IBM подкрепя икономическото развитие, образованието и здравеопазването в България

Мисията на IBM Corporate Service Corps стартира в България за първи път София, 16 октомври 2017 г. – IBM обяви днес началото на първата по рода си IBM Corporate Service...

Общество | CSR News

Прочети..