Призивът на БНТ „Спри, детето запази!“ обикаля София на 15 септември ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общ характер
Четвъртък, 11 Септември 2014 14:17, CSR News


Кампанията открива учебната година с празник на 3 сцени и велошествие по улиците на града

Българската национална телевизия ще обиколи София на 15 септември с призива „Спри, детето запази!“. С мащабно събитие на три сцени, две от които - пътуващи, и велошествие, обществената медия продължава кампанията за пътна безопасност в началото на новата учебна година.

Вече три години БНТ апелира за взаимна толерантност между шофьори и пешеходци и сега отново ще напомни на децата и техните родители колко е важно да бъдат внимателни на пътя.

В първия учебен ден събитието на БНТ ще се разгърне в няколко точки на столицата, като кулминацията е с начален час 16:00 часа на Лятната сцена в Борисовата градина.

Преди официалната част, от три ключови точки на столицата ще тръгнат три лъча, чиято крайна точка е Лятната естрада. Ретротрамваят, най-новият модерен електробус и велошествие ще стартират едновременно, за да се съберат на големия концерт в парка. Ретротрамваят ще тръгне от кв. „Банишора“ и ще бъде превърнат в арт център, където дългогодишният посланик на кампанията – художникът Иван Яхнаджиев ще проведе открит урок по изобразително изкуство заедно с децата.

Новият електробус на Столичния градски транспорт ще е музикалният посланик на „Спри, детето запази“. Той тръгва от Националния дворец на децата, и докато пътува по маршрута си, в него ще пеят група „Спринт“, трио „Вива“ и деца от Двореца на децата.

Третият лъч е велошествие, което ще се придвижи от НДК до Борисовата градина. В него ще участват лица на кампанията "Аз карам велосипед", сред които водещи от БНТ - Ася Методиева, Анна Ангелова, Златимир Йочев, Мария Андонова, Карина Караньотова, Ивайло Захариев.

Целта е по атрактивен начин да се покажат различни начини на придвижване и отговорно поведение на пътя, за да може призивът "Спри, детето запази!" да се пренесе през целия град.

Водещият на „По света и у нас“ Спас Кьосев ще посрещне участниците от трите лъча на Лятната сцена в Борисовата градина, за да дадат началото на големия празник.

В пространството около сцената Иван Яхнаджиев и децата ще създадат арт-пано, включвайки логото на кампанията "Спри, детето запази" и основни пътни знаци.

Освен много игри, свързани с пътната безопасност, на сцената ще се качат талантливите деца от арт център „Карнолски“, възпитаници на танцова школа „С-zone“, и любимците на тийнейджърите Никнейм, Прея, Йоана Драгнева. Дългогодишният приятел на кампанията Богдан Томов отново ще зарадва гостите на празника с изпълненията си, а веднага след това е началото на образователната програма на тема пътна безопасност, подготвена от детски център „Весел столичен светофар“.

В присъствието на гостите и официалните лица ще бъдат обявени и наградени победителите от конкурса за есе в рамките на кампанията "Спри, детето запази".

За всички деца, дошли на празника, ще има много подаръци и изненади.

Очакваме ви на 15 септември (понеделник), от 16:00 часа на Лятната сцена в Борисовата градина с празника на „Спри, детето запази!“

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..