https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Елена Петрова: Има моменти, в които искам да бъда майка на всички деца от SOS Детски селища ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общество
Сряда, 06 Март 2013 20:03, SOS Детски селища България

 

SOS Детски селища България стартира кампания за набиране на SOS приятели. Във връзка с нея е и човечният, топъл, искрен и майчин апел на Елена Петрова – техният посланик на добра воля.

Ето го и него:

Елена Петрова и децата от SOS Детски селища“Децата са като свещ, която ни помага да се движим в тъмното. Всеки човек има нужда от пътеводител, от някой, който да намира най-хубавото в него и да го изтегля навън, да му се радва, да го оценява, да го развива. Децата са достоен пътеводител, бих казала дори най-добрият. Трябва само да им се доверим, да ги обгрижваме, гушкаме, изслушваме и разбираме, и най-много да ги обичаме. Децата са като огледало на собствения ни живот и от нас зависи какво искаме да видим в него и дали ще ни хареса. Децата ни приземяват и ни държат здраво стъпили на земята, но когато видиш усмивките, щастието, спокойния сън, дивите игри, благодарността и доверието, с което те даряват, можеш да летиш. 

Да бъдеш добър родител е трудна кауза и продължава цял живот. Когато погледна в очите на моите деца се чувствам като пълноводна река. И въпреки непрекъснатите грижи и всеотдайност, суетата, която е в дълъг отпуск по майчинство, се чувствам благословена и благодарна. 

Елена Петрова и децата от SOS Детски селищаСъщото чувство и емоции изпитвам, когато съм с децата от SOS Детски селища. Има моменти, в които искам да бъда майка на всички. Благодарение на грижата и обичта на техните майки в SOS селищата и на подкрепата на всички приятели, спомоществователи и хората, за които SOS децата са техният живот през всички тези години, тези деца излъчват щастие, спокойствие, спонтанност и обич, с която са готови да те дарят. Благодарна съм, че имам щастието да бъда посланик на добра воля на SOS Детски селища, защото това ме прави член на тяхното голямо семейство. Благодарна съм не защото е предимство, а защото създава приятелства. Ако имах  вълшебна пръчка, бих направила невероятни чудеса, но всички ние можем да направим поне едно чудо – да бъдем приятели – SOS приятели. Който умее да прави другите щастлив, знае как самият той да бъде щастлив. SOS приятел означава да мислиш всеки ден за едно дете, отговорност и съпричастност, подкрепа, всекидневна грижа, храна, топлина, сигурност, любов – това е кауза, която всички трябва да прегърнем, защото това са нашите деца. 

Да даваш и подкрепяш безрезервно е привилегия на добрия човек. Каквото идва от сърцето, в сърцето отива. Най-големите дела не са тези, които вдигат много шум. Те се случват тихо, като ромоленето на водата и повяването на вятъра. 

SOS Детски селища България стартира кампания за набиране на SOS приятели. Вярвам, че ще бъдете един от тях. Ние не създаваме света, а само го взимаме назаем от нашите деца. Екзюпери.”
- Елена Петрова

 

 

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..