https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Благотворителен маратон “1000 Balkan Charity Challenge” от Букурещ до София и обратно ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общество
Понеделник, 12 Ноември 2012 17:00, UniCredit Bulbank

 

Участниците в благотворителния маратон бяха посрещнати в Русе в деня на старта 

Директорът „Хуманитарни дейности“ Ирена Петрова връчи благодарствена грамота на маратонците


Русенци посрещнаха с хляб и сол участниците в 1000 километровия благотворителен маратон “1000 Balkan Charity Challenge” от Букурещ до София и обратно. В знак на благодарност, че една от каузите, за които маратонът събира дарения, е програмата за Домашни грижи за възрастни болни хора на Каритас Русе, директорът „Хуманитарни дейности“ на Община Русе Ирена Петрова връчи благодарствена грамота на участниците в инициативата.

Грамотата беше връчена на инициатора на маратона - главния финансов директор на УниКредит Тириак банк Станислав Георгиев. Станислав, заедно с още пет участника, сред които и една дама, измина цялото разстояние на маратона от хиляда километра. Останалите участници изминаха различни отсечки от трасето. 

„Организирането на благотворителен маратон е световна практика, която има за цел да развие у хората култура на дарителство. Освен това, по този начин съчетаваме събирането на дарения за благотворителност, с развитие на култура на физическа активност и екологично мислене“, каза Станислав Георгиев при приемане на благодарствената грамота.

Веднага след кратката церемония по посрещане на площада в Русе, маратонците продължиха по маршрута си. Вчера маратонците преминаха през Плевен, а днес приключват първия етап от маратона в София. В този първи етап маратонците трябва да изминават по 150 км. на ден, карайки велосипеди.

На 13 ноември, сутринта в 8 часа, пред сградата на УниКредит Булбанк, ще бъде даден старта на втория етап на благотворителното състезание – участниците ще тичат приблизително по 65 км. на ден  по маршрут от София към Букурещ. Цялото разстояние ще бъде изминато за 7 дни.

Благотворителния маратон “1000 Balkan Charity Challenge” има за цел да събере средства в подкрепа на над 15 каузи. Всеки от маратонците си е избрал определена кауза, на която симпатизира най-силно и през десетте дни на маратона ще се опитва да насърчи максимално широк кръг от свои познати, приятели и поддръжници да даряват за нея.

Каузите, свързани с България, са предложени и администрирани от Фондация Помощ за благотворителността в България. Сред тях са: Дневен център за деца с увреждания "Св. Мина", Стипендии за сираци и полусираци с отличен успех и Домът за възрастни хора и дневен център „Александровска” (Банкя) (виж всички каузи тук).

Повече информация за всички каузи, включени в маратона, е на разположение на специалния сайт на благотворителната инициатива: http://1000balkan.com.

Като водеща европейска банкова група УниКредит застава зад инициативата със своите банки в България и Румъния - съответно УниКредит Булбанк и УниКредит Тириак банк, които поемат разходите по организацията.

Маратонът ще се организира с логистичната подкрепа на два специализирани спортни клуба – българския „Бегач“ и румънския Ro Club Marathon.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..