https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
УниКредит Кънсюмър Файненсинг дари 15 000 лева на SOS Детски селища България ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общество
Събота, 19 Март 2016 12:24, SOS Детски селища България


За шеста година дружеството за потребителско финансиране на УниКредит е сред най-щедрите дарители на организацията за социално развитие. 

Водещото дружество за потребителско финансиране УниКредит Кънсюмър Файненсинг дари 15 000 лева за децата от програмите на SOS Детски селища България. Средствата ще бъдат използвани за покриване на разходи, свързани с отглеждането и възпитанието на децата, за които сдружението се грижи.

Дарението беше връчено през март на г-н Пламен Стоянов, Национален изп. директор на SOS Детски селища България от финансовия директор на УниКредит Кънсюмър Файненсинг- г-н Димитър Тодоров по време на среща с младежи от SOS Младежки домове София.

Дарението на УниКредит Кънсюмър Файненсинг замества  традиционните фирмени новогодишни подаръци, които дружеството иначе прави за своите партньори. 

„Горди и щастливи сме, че и през тази година продължихме добрата традиция и успяхме да подкрепим SOS Детски селища България. За нас е чест и удоволствие да бъдем един от дългосрочните корпоративни партньори на Сдружението в помощ на децата в риск в България.“, каза Димитър Тодоров.

„Ние и политиците правим политика, но ние я правим по правилния начин. Всяко дете има нужда от двама родители. И ако SOS Детски селища България осигурява ежедневно майчините грижи на своите възпитаници, то дарители като УниКредит Кънсюмър Файненсинг предоставят бащината подкрепа за развитието и израстването на деца, лишени от родителска грижа.“, заяви Пламен Стоянов.

В продължение на повече от четвърт век SOS Детски селища България осигурява семейство и здравословна среда за развитието и израстването на лишени от родителска грижа деца и такива, които са в риск да загубят закрилата на своите родители. Чрез своите интегрирани програми „SOS Детско селище“ в двете локации София-Перник и В.Търново-Габрово-Трявна Организацията предлага семеен тип грижа и подкрепа на семейството. 

Програмата „Подкрепа на семейството“ е насочена към деца, които са в риск да загубят грижата на родителите си, осигурявайки им здравна, образователна, психосоциална подкрепа и по-добри условия на живот. Програмата помага и на родителите да развият своя капацитет за закрила и грижа за техните деца. Това е възможно благодарение на SOS Центровете за обществена подкрепа в София, Радомир, Велико Търново и Габрово. 

Децата, лишени от родителска грижа, се радват на любовта и закрилата на SOS приемните семейства в SOS Детско селище Трявна, както и на SOS приемните ни семейства в София и Перник. Понастоящем дейността на Организацията включва и четири SOS младежки домове в София и Велико Търново и SOS Малък семеен дом „Надежда“ във Велико Търново. От началото на март 2015 г. Сдружението управлява още един SOS Малък семеен дом „Чардафон“ в Габрово. SOS Детски селища България оказва помощ и на младежите при напускането на семейния тип грижа след навършване на пълнолетие и завършване на средно образование чрез програмата „Начало на самостоятелен живот“, благодарение на която те получават подкрепа за  продължаване на обучението си във ВУЗ и за започване на работа. 

Целият спектър от дейности и услуги на SOS Детски селища България показва активния ангажимент на Организацията към децата като най-ценния капитал на едно общество. Към момента предоставяме грижа на 523 деца и младежи, а за 26 години Сдружението е помогнало на 477  деца да получат семейна грижа и подкрепа, както е съдействало и на над 211  младежи за получаване на образование и намиране на работа. 

Добрите резултати на децата, отгледани в тази среда, недвусмислено показват посоката за развитие в бъдеще на грижата за децата, а именно – в семейство.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..