https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
SOS Детски селища променя нагласите за дарителство ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общество
Вторник, 03 Ноември 2015 10:06, SOS Детски селища България


Приключи "Проект за повишаване на капацитета за набиране на средства на Сдружение SOS Детски селища България за осигуряване на организационна и финансова устойчивост"

Приключването на проект бе огласено с пресконференция на тема „SOS Детски селища променя нагласите за дарителство: Приключване на Проекта за повишаване на капацитета за набиране на средства на Сдружение SOS Детски селища България за осигуряване на организационна и финансова устойчивост".

Проектът „Повишаване на капацитета за набиране на средства на Сдружение SOS Детски селища България за осигуряване на организационна и финансова устойчивост“ се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. (www.ngogrants.bg) Проектът е с продължителност 20 месеца и стартира през март 2014 година.

Участници в пресконференцията бяха: Пламен Стоянов - национален изпълнителен директор на Сдружението и ръководител на Проекта, Соня Живкова - ръководител направление Корпоративни партньорства и координатор на Проекта, Анелия Димитрова - управител на Катро България и други представители на Сдружение SOS Детски селища България.

Целта на Проекта беше да развие допълнително капацитета както на основния екип по набиране на средства, така и да повиши допълнително уменията на ръководителите на отделните програми и структурни звена в организацията за по-ефективно управление и стратегическо планиране. Това гарантира постигането на една от стратегическите цели на Сдружението – осигуряване на по-голяма финансова стабилност на управляваните програми.

„С изпълнението на настоящия проект вярваме, че допринесохме допълнително и за развитието на НПО сектора чрез споделяне на постигнатите добри практики в провеждането на кампании за привличане на дарители и набиране на дарителски средства, а така също и за промяна на нагласите в обществото и повишаване на готовността за дарителство. Реализацията на проекта допринесе за обогатяване на българската НПО практика с нови модели и механизми за набиране на средства, доказали своята ефективност и ефикасност в други европейски страни. Наши партньори в изпълнението на проекта бяха  SOS Детски селища Норвегия и SOS Детски селища Чехия. В рамките на проекта обменихме опит и с други две организации - SOS Детски селища Хърватия и SOS Детски селища Русия. И четирите организации имат изключително добре изграден и ефикасно работещ механизъм и екипи за набиране на средства. Искрено се надявам и ние да успеем да постигнем техните резултати“ - сподели Пламен Стоянов, национален изпълнителен директор на SOS Детски селища България и ръководител на Проекта.

Соня Живкова сподели резултати от маркетинговото проучване на пазара на набиране на средства с цел установяване на нагласите към дарителска дейност от страна на физически и юридически лица. Резултатите от това проучване бяха представени на специална конференция пред представители на НПО сектора. „Това проучване безспорно е много полезно и необходимо за развитието на дейности по набиране на дарителски средства и постигане на финансова устойчивост от НПО сектора“ - заяви г-жа Соня Живкова.

„От друга страна важен момент както в хода на изпълнение на проекта, така и след неговата реализация, е подобряването на процеса на вземане на решения и цялостната организационна култура на всички нива за ефективно и ефикасно използване на наличните ресурси – финансови, материални и човешки. Очакваме оказаната от Катро България консултантска помощ да допринесе и за подобряване на управленската култура в SOS Детски селища България във всички аспекти, свързани с осигуряването на необходимите за дейността на програмите средства, както и за тяхното правилно планиране и ефективно използване“ – сподели Анелия Димитрова.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..