https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Фондация „Семейство Хербалайф“ и SOS Детски селища България стартират проект „Шанс да останеш в собственото си семейство“ ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общество
Понеделник, 12 Октомври 2015 19:20, SOS Детски селища България


На 06.10.2015 г. в зала София на Столична библиотека бе даден стартът на нов проект на име „Шанс да останеш в собственото си семейство“ в полза на храненето и благосъстоянието на българските деца. Проектът на стойност 10 000 щатски долара и с продължителност 10 месеца е финансиран от Фондация „Семейство Хербалайф“ и ръководен от Сдружение SOS Детски селища България. 

В рамките на проекта SOS Детски селища България ще предостави материална подкрепа на социално слаби семейства и самотни родители, осигурявайки храна, обучение за храненето и медикаменти за децата, като част от комплексни действия за предотвратяване на изоставянето им. Инициативата ще се реализира в четирите Центъра за обществена подкрепа към Сдружението в градовете София, Велико Търново, Радомир и Габрово.

На събитието за старта на проекта присъстваха деца и семейства, клиенти на Центъра за обществена подкрепа в София, и представители на Хербалайф. Всички взеха участие в забавно и обучително състезание за здравословно хранене. Специален гост на събитието беше г-жа Нина Шебечич Црнолатац, Директор за Югоизточна Европа и България в Хербалайф. Тя разясни мисията на Фондация „Семейство Хербалайф“ в посока подпомагане на социални каузи със средства, дарени доброволно от членовете на организацията. 

„Фондация „Семейство Хербалайф“ е създадена през 1994 г. и е отдадена на подобряването на живота на деца по света чрез подкрепа на благотворителни организации, които осигуряват едни от най-основните нужди за живот, добро хранене. Нашата програма Casa Herbalife осигурява над 2.3 млн. щатски долара чрез финансиране и добролческа помощ всяка година на повече от 120 организации по света. Тези средства осигуряват хранене на повече от 100 000 деца в повече от 50 страни всеки ден. От името на всички Членове на Хербалайф и служители, които са събрали средствата, за да направят това дарение реалност, бих желала да приветствам SOS Детски селища България с добре дошли в нашето семейство на Casa Herbalife.“, сподели Нина Шебечич Црнолатац, Директор за Югоизточна Европа и България в Хербалайф.

„Нашата помощ към семействата и самотните родители за удовлетворяване на основните им потребности, ще им помогне да мобилизират своите ресурси и възможности и така да преодолеят критичната ситуация, в която се намират. Материалната подкрепа за такива семейства и родители има превантивен ефект, тъй като най-честата причина за изоставянето на едно дете от неговите родители е тяхната невъзможност да посрещнат основните нужди на детето като храна и медикаменти“, каза Пламен Стоянов, Национален изпълнителен директор на SOS Детски селища България.

Г-жа Нина Шебечич Црнолатац се включи и като член на журито на семейното състезание, което след разпалена дискусия, определи печелившите малки състезатели и им връчи специални награди.

Като част от проекта, SOS Детски селища България ще наеме диетолог, който, заедно с екипите на Центровете за обществена подкрепа, ще изработи програма за здравословно хранене за различните възрастови групи, както и за децата със специални потребности. Експертът ще проведе обучения с екипите на центровете за обществена подкрепа, които от своя страна ще обучат родителите по въпроси, свързани със здравословното хранене на своите деца. Продължителността на проекта е такава, че цели не да развие зависимост на родителите от помощи, а да ги стимулира да решат проблемите и затрудненията си, като им даде шанс да си намерят работа и да разгърнат родителския си капацитет. Подкрепата към всяко семейство е съобразена със собствените му нужди.

В продължение на четвърт век SOS Детски селища България (www.sosbg.org)  осигурява семейство и здравословна среда за развитието и израстването на лишени от родителска грижа деца и такива, които са в риск да загубят закрилата на своите родители. Чрез своите интегрирани програми „SOS Детско селище“ в двете локации София-Перник и В.Търново-Габрово-Трявна организацията предлага семеен тип грижа и подкрепа на семейството. 

С програмата „Подкрепа на семейството“ се предоставя услугата „Център за обществена подкрепа“ в София, Радомир, Велико Търново и Габрово, където се осигуряват месечно пакет от социални услуги за 380 деца и 190 семейства, грижещи се за тях.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..