https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Бизнес закуска на SOS Детски селища България събра социално отговорния бизнес ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общество
Четвъртък, 16 Октомври 2014 11:39, SOS Детски селища БългарияВчера в Радисън Блу Гранд Хотел се проведе бизнес закуска, организирана от Сдружение SOS Детски селища България. 
Целта на закуската, която протече под мотото „Подай ръка по пътя нагоре“, беше да запознае настоящи и потенциални представители на социално отговорния бизнес с каузата и дейността на Сдружението, да представи различни форми на сътрудничество, да сподели добри практики и да вдъхнови бизнеса заедно да достроим  бъдещето на децата, за които се грижим.


Закуската беше открита от доцент д-р Росен Коларов, Председател на Управителния съвет на Сдружение SOS Детски селища България. Мариян Дянков, Директор Програма „SOS Детско селище“ за локацията София-Перник запозна присъстващите с програмите на Сдружението с оглед на бъдещето им развитие. Румяна Каракачанова, експерт набиране на средства от корпоративни дарители, представи за първи път концепцията за учредяване клуб на дарителите, наречен „Корпоративно SOS семейство“, както и най-популярните форми на дарителски инициативи.

Гостите на събитието имаха възможност да се запознаят с трима от прекрасните ни младежи – Щерияна, Даниел и Асен, отгледани в SOS детските селища и минали през всички форми на SOS грижа, които днес са се реализирали успешно и са поели по своя собствен път. 

Дълбоко трогнати останахме от признанията, които получихме от нашите настоящи бизнес партньори: 

Доротея Николова, Изп.директор на Банка ДСК, сподели, че това, което мотивира Банката да бъде наш дългогодишен семеен спонсор, подкрепящ две приемни семейства в Дрен и Трявна, е най-вече качествената семейна грижа, която оказваме.

Албена Колячева, категориен мениджър на Нестле, разказа за съвместния ни проект с MAGGI България и призна, че техният мотив да ни изберат за партньор, е абсолютната прозрачност на Организацията.

Сред представителите на бизнеса ярко се откроиха и представителите на една от най-социално отговорните медии – bTV Media Group, които чрез кампанията „Да облечем надеждата“ миналата Коледа дариха средствата от благотворителната разпродажба на екранния им гардероб в полза на пълнолетните младежи от програмата „Начало на самостоятелен живот“ на SOS Детски селища България. Мария Лазарова, мениджър CSR, призова всички да се включат и в тазгодишната разпродажба, защото само така можем да дадем надежда на още повече деца.

Всички участници получиха като подарък екземпляр от новата книга на Нели Беширова „Добро дете си ти, Тино!“ с лично послание от нея специално към тях.
Благодарим за безвъзмездната подкрепа на: Радисън Блу Гранд Хотел за гостоприемството, Маркетингова агенция  Декони – за идейната концепция, визуализацията и организационната  помощ, Булвестпринт АД – за отпечатването на материалите, Спиди АД – за  разпространението на поканите и г-жа Нели Беширова – за страхотния подарък.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..