Светът на Мария

„Светът на Мария“ е фондация, учредена в обществена полза през февруари 2012 г. в град София от семейството на Мария – млада жена с интелектуални затруднения.

 

Мисията на Фондация „Светът на Мария“ е да подобрява качеството на живот на хората с интелектуални затруднения и техните семейства, както и да подпомага личностната им реализация чрез осигуряване на достъп до качествени услуги, развиващо обучение и подходяща трудова заетост.

 

Проекти и кампании на Фондация "Светът на Мария"

Нашата визия

Ние вярваме, че всеки човек е ценен ресурс на общността и заслужава шанса да развие своя потенциал и да живее с надежда за бъдещето.


Приоритетен проект -
Дневен център за обучение в трудови умения на хора с интелектуални затруднения

 

Обичате ли да мечтаете?

Случвало ли ви се е някога да сбъднете нечия мечта?

 

Знаете ли, че има хора, които дори не смеят да споделят мечтите си, защото някой бърза да ги обезсърчи.

 

Тези хора не работят и не развиват своите таланти и умения просто защото не са получили подобен шанс. Ежедневно им се налага да доказват, че са толкова хора, колкото и всички останали. Това са хората с интелектуални затруднения.

 

Нека ви кажем, че интелектуалните затруднения не се лекуват, защото не са заболяване в истинския смисъл на думата. Тези хора не са психично болни – те просто имат нужда от подкрепа и приятелска усмивка.

Най-отговорно споделяме с вас, че животът им може значително да бъде подобрен с подходящо обучение, насочено към упражняване на ключови умения.

 

За да помогне на хората с интелектуални затруднения и да сбъдва мечти, Фондация „Светът на Мария“ създаде иновативна за България услуга – Дневен център за обучение в трудови умения, намиращ се в гр. София, кв. „Гоце Делчев“, ул. „Риккардо Ваккарини“ № 8. Това е място, на което обръщаме специално внимание на желанията и мечтите на нашите клиенти с интелектуални затруднения. Тук те се учат да работят, да общуват и да се чувстват значими. След като натрупат достатъчно опит, им помагаме да намерят работа, която харесват и която могат спокойно да вършат.

За да разберете повече за нас и нашата дейност: www.mariasworld.org

Powered by Web Agency