https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Над 35 000 лева събра вторият благотворителен бал на Фондация „Светът на Мария" ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общество
Неделя, 02 Ноември 2014 23:16, Фондация "Светът на Мария"


Над 35 000 лева събра вторият благотворителен бал на фондация „Светът на Мария“, който се проведе на 30 октомври 2014 г. в изложбения салон на Ауто Бавария. Тази година потребителите на дневен център за хора с интелектуални затруднения „СВЕТОВЕ“ участваха в подготовката и реализацията на бала като посрещаха гостите, помагаха в сервирането и отсервирането, и участваха в продажбата на билетите за томболата.


По този начин те демонстрираха придобитите в дневния център умения и поканиха всички присъстващи в новоткритото защитеното кафене в самия център. Отварянето на защитеното кафене беше кауза на първия благотворителен бал на фондацията.

По време на търга, воден от Богдана и Симо от предаването „Стартер“ на БГ Радио най-голям интерес гостите проявиха към дарената от тазгодишния патрон на бала акад. Светлин Русев картина „Голо тяло“, акварел. Сред останалите преживявания, които се състезаваха в търга бяха вечеря у дома, приготвена от главния готвач на хотел „Новотел София“ Таня Правчанова, комлект ръчно изработени авторски керамични тракийски чаши от „Treasure Bulgaria“, книгата „Любов за родна реч“ с автор Александър Теодоров-Балан – дарение от Музея на СУ „Св. Климент Охридски“, ръчно изработена реплика на най-старото злато в света от Варненския халколитен златен некропол, обиколка на летищна контролна кула и оперативна зала за двама – дарение от ДП „Ръководство на въздушното движение“ и др. Събраните средства ще бъдат използвани в подкрепа на новия проект на Фондацията – „Услуга за трудово посредничество и асистиране при наемане на работа на хора с интелектуални затруднения“. По време на събитието гостите се насладиха на изящното изпълнение на пианистката Мария Каракушева и сопраното Вера Гиргинова.

И тази година фондацията изрази своята благодарност към дарителите, приятелите, доброволците и партньорите си с връчване на вторите си годишни награди. Годишната награда „Корпоративен дарител“ получи Ауто Бавария, които бяха любезни домакини на бала. Вкатегория „Най-съпричастен корпоративен партньор на годината“ награда получи Медицинска техника инженеринг, които помогнаха при закупуването на оборудване за дневен център „Светове“. За „Най-активна неправителствена организация“ беше обявен Български дарителски форум, който устойчиво подкрепя екипа на фондацията във всички проекти и дейности. Тази година в категория „Компания на годината, която сбъдва мечти“ се класира ДП Ръководство на въздушно движение, ръководството на което направи възможно клиенти на Дневен център „СВЕТОВЕ“да разгледат и да се запознаят с отговорната работа на авиодиспечерите в РВД. Награди бяха връчени и на сем. Хинкови в категория „Личност на годината“ и на Боряна Дешева – за „Доброволец на годината“.

Вторият благотворителен бал на фондация „Светът на Мария” се проведе под патронажа на акад. Светлин Русев, който се обърна към гостите с думите: „Подадената ръка е спасение не само за нуждаещия се, но преди всичко за човешкото в човека“.

Екипът на фондация „Светът на Мария“ и потребителите на дневен център „СВЕТОВЕ“ изказват дълбоката си признателност към всички спонсори и дарители, направили възможен втория благотворителен бал: Ауто Бавария, Новартис, Скания България, Ръководство на Въздушното Движение, Кока Кола България, Немечек България, Мокарабия, Гери Уебер, Дъглас Бюти Зоун, Шанел, Герлен България, Хотел Кемпински Гранд Арена Банско, СУ „Св. Климент Охридски“, Трежър България, Гранд Хотел София, Би енд Ем Арт Студио, Галерия Драка, Рошавата гарга, Еф Пи Ай Хотелс, Либхер България, Андрюс, Новажанс, Тера Турс, Лукс Кетъринг, Мокарабиа, Стейдж Мастърс, Нов български университет, Интерланг, акад. Светлин Русев, Мария Каракушева, Вера Гиргинова, Сони България, Славина Христанова.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..