https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
TELUS International Еurope ще инвестира над 80 000 лева в довършването на ремонта в Училището за незрящи деца „Луи Брайл“ в София ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Образование и Наука
Сряда, 09 Септември 2015 08:02, Telus International


Инициативата е част от международния проект „TELUS Дни на Подкрепа”

Училището за деца с нарушено зрение „Луи Брайл“ беше реновирано от над 500 доброволци, служители на компанията TELUS International Europe като част от международния проект „Дни на подкрепа на TELUS”. С инвестиция от над 80 000 лева, инициативата на водещата аутсорсинг компания е насочена към подобряване на условията в училището.

Всяка година служители на компанията по цял свят се събират, за да допринесат с труда си към кауза с високо социално значение за обществото, в което живеем. Затова и мотото на инициативата е „Да даваме там, където живеем“ (To Give Where We Live). Денят на подкрепа се провежда във всяка една точка, където TELUS International има офиси.   През изминалата 2014 година около 16 000 наши служители по цял свят се присъединяват към каузата, заедно със своите семейства и приятели. 

За инициативата „Ден на Подкрепа на TELUS” компанията беше удостоена със специална награда за ангажираност на служителите на наградите за отговорен бизнес, организирани от Българския Форум на Бизнес Лидерите.

Инициативата „Дни на Подкрепа на TELUS” ще се проведе за трета поредна година в училището за незрящи деца „Луи Брайл“ в София. Това ще бъде последната година, в която стотиците доброволци реализират философията на компанията „да дават там, където живеят“ в училището, защото с планираните дейности, TELUS International Europe, заедно със своите служители ще изпълни ангажимента, който поеха преди 3 години, а именно да подобрят условията в училището и пансиона към училището, където децата учат и живеят. 

"Изключително сме щастливи и признателни на TELUS International и всички доброволци, за неизмеримата подкрепа и подадената ръка. Инвестиция от подобен мащаб рядко достига до училището и ние още не можем да повярваме, че за 3 години постигнахме това, за което мечтаехме от десетилетия. Нашето училище е едно от малкото училища в България, които възпитава деца с увреждания и с радост мога да кажа, че след Дните на Подкрепа на TELUS условията, атмосферата и качеството на обучение в училището е подобрено. TELUS International остава наш приятел и много ще се радваме, ако видим наши възпитаници да станат част от този невероятен екип и на свой ред да помагат на нуждаещите се посредсвом социалната ангажираност на компанията,“  каза г-жа Елка Белокапова, директор на училище Луи Брайл в София.

„Отправяме благодарности и на 500-те доброволци и служители на компанията. Заявеното намерение на TELUS International Europe за продължаване и през следващите години да осъществява тези инициативи в България ще срещне пълната подкрепа от българското правителство.  Убедени сме, че за в бъдеще непрекъснато ще се увеличават социално отговорните компании, които ще предприемат подобни благородни инициативи в нашата страна.“, каза г-н Тотю Младенов, Съветник към политическия кабинет на министър-председателя на Република България.

„Всяка година служителите на TELUS International вземат участие в доброволчески дейности по повод едина специална за нашата компания инициатива – „ТЕЛУС Дни на Подкрепа”. В рамките на проекта всички наши служители по света обединяват силите, желанието и енергията си около благородна кауза, за да допринесат за по-добър живот на най-нуждаещите се. Днес, в инициативата ще се включат над 500 доброволеца, служители на компанията и техни близки.”, каза г-н Ксавие Марсенак, президент на TELUS International Europe.

“Ние планираме сериозно разширяване на компанията и се надявам, че следващата година на ТЕЛУС Деня на Подкрепа ще имаме два пъти повече доброволци. Аз съм изключително горд да съм част от този невероятен екип и заедно да допринасяме към обществото, в което живеем”, добави г-н Марсенак. 

В инициативата взеха участие и Красимира Величкова, Директор на Български Дарителски Форум и г-н Лазар Живанкин, председател на асоциацията на родителите на деца с нарушено зрение.

Инвестицията на ТЕЛУС Интернешънъл Европа цели да довърши ремонтирането на училището, което стартира по време на Деня на Подкрепа на TELUS преди 3 години. Към момента основно е ремонтиран пансиона към училището, осветлението в пансиона и училището е изцяло подменено, голяма част от мебелите в училището и пансиона са обновени, общите площи и двора на училището са поддържани и беше вдъхнат нов живот на Сензорната градина в училището, където децата се запознават със заобикалящия ги свят. Тази година, усилията са концентрирани в основния ремонт на библиотеката на училището, ремонт на коридорите в училището и пансиона и освежаването на насажденията в двора на училището, почистване и подготовка за първия учебен ден.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Academy партньори

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..