Състезание “Климатична купа за европейски предприятия” ПДФ Печат Е-мейл
CSR за теб - Конкурси за теб
Сряда, 17 Юни 2015 20:43, CSR News


В рамките на европейски проект по програма "Интелигентна енергия Европа" Софийска енергийна агенция СОФЕНА стартира кампания за набиране на участници в състезанието “Климатична купа за европейски предприятия”. Ще участват малки и средни предприятия с до 250 служители от10 страни: Германия, България, Франция, Малта, Италия, Испания, Дания, Ирландия, Австрия и Латвия, като целта е те да се мотивират активно да прилагат енергоспестяващи мерки (поведенчески и инвестиционни) и да постигнат икономии на енергия, с което да намалят въглеродния си отпечатък.

 

Кампанията за набиране на фирмите ще продължи до 30.06.2015 г. Самото състезание ще е с продължителност от една година – от 01.06.2015 г. до 01.06.2016 г., период, за който фирмите ще имат реална възможност да спестят енергия. Победителите на национално ниво ще бъдат определени въз основа на постигнати икономии на енергия в три категории с общ награден фонд 2000 евро. Фирмата, с най-голямо спестяване на енергия, ще бъде класирана на първо място и ще има възможност да се състезава на европейския етап на състезанието. Награждаването на победителите на национално и европейско ниво ще се състои на официална церемония в Брюксел през юли 2016 г.


За всички фирми, които се включат са предвидени опростени енергийни одити, с цел определяне на подходящи за всяка фирма, мерки, които да доведат до намаляване на изразходваната  електрическа и топлинна енергия в офис помещенията.

 

До този момент състезанието е подкрепено институционално също от „ЧЕЗ Електро България” АД България, Асоциацията на българските енергийни агенции, както и от редица неправителствени организации.


Фирмите ще се присъединяват към инициативата, като подпишат споразумение за партньорство и открият свой Акаунт за пестене на енергия. Участието е напълно безплатно.


Повече информация за състезанието може да получите тук. Ще се радваме да включим повече малки и средни предприятия от цялата страна, като им помогнем да намалят месечните си сметки за енергия с безплатни съвети за прилагане на енергоспестяващи мерки. С откриването на акаунт за икономия на енергия, резултатите ще бъдат видими още след първия месец на състезанието.


Защо моята фирма да участва в състезание за пестене на енергия?


1.    Възможност за безплатна реклама на европейско ниво;
2.    Възможност за получаване на безплатни съвети за пестене на енергия и пари – т.н. опростени одити;
3.    Възможност за срещи и обмяна на опит с други МСП в страната и в чужбина, създаване на нови бизнес партньорства и сътрудничество;
4.    Повишаване на имиджа на фирмата и подобряване на корпоративната социална политика.


Колко ще ми струва това участие като време и като пари?


1.    Като пари – 0 лв. Участието е безплатно, а наградният фонд е 2000 евро.
2.    Като време – 1 час/месечно за период от 1 година.


Какви условия трябва да изпълня, за да се включа?


Фирмата:
1.    Да е МСП.
2.    Да притежава офис площ, в което да се измерва поне потреблението на електроенергия.
3.    Да разполага с информация за месечните си сметки за енергия за една година назад – период, включващ юни 2014 г. - май 2015 г.). 
4.    Да определя един служител, който да съдейства за подаване на информацията за консумацията на енергия всеки месец и да информира служителите за постигнатите успехи.


Как мога да се включа?


1.    Чрез подписване на споразумение за партньорство, с което се поема ангажимент за съдействие с информация за  консумацията на енергия за всеки месец докато трае състезанието.
Информацията е конфиденциална и ще се използва само за целите на състезанието!
2.    Срок за включване в състезанието – 30.06.2015 г.


С Вашето участие ще помогнете България да бъде сред първите в Европа в приноса си за опазването на изчерпаемите енергийни източници на нашата планета.


За повече информация: www.sofena.com; www.enterprises-climate-cup.eu; или на телефон 02/ 943 44 01 – Софийска енергийна агенция – СОФЕНА.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

За Теб

Стипендиантската програма на Фондация „Еврика“ се провежда за четиринадесета поредна година

За четиринадесета поредна година Фондация „ЕВРИКА" ще определи студенти, които ще получават  именни стипендии в размер на 2 000 лв. годишно  в  десет области:

Конкурси за теб | Фондация "Еврика"

Прочети..

Стани експерт „Връзки с обществеността“ във фондация Сийдър

Експерт „Връзки с обществеността“ (по заместване)   Фондация „Сийдър“ обявява свободно работно място по заместване за длъжността Експерт „Връзки с обществеността“ в централния си офис в гр. София. Търсим...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Присъедини се към екипа на Фондация „Сийдър“

Фондация „Сийдър“ обявява свободно постоянно работно място за длъжността Директор „Развитие“ в централния си офис в гр. София. Търсим енергичен, инициативен и отговорен човек, който:   Планира и управлява процеса...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Събития и Обучения

NOEVENTS