1 млн. долара за бизнес, създаващ значима социална промяна ПДФ Печат Е-мейл
CSR за теб - Конкурси за теб
Четвъртък, 23 Октомври 2014 18:31, CSR News


Chivas поставя началото на мащабна инициатива - "The Venture - Win the right way", а наградният фонд е 1 млн. долара. 750 000 долара от Chivas ще получи българинът с най-добра бизнес идея. Още 250 000 долара ще получи друг българин, за да направи идеята си работещ бизнес.

Тази сума ще бъде отпусната на предприемачи с идеи за бизнес, като условието е бизнесът им да създава значима социална промяна.България има уникалния шанс да бъде една от 14-те страни участници от целия свят. Другите държави, в които ще се търсят най-достойните социални предприемачи са Бразилия, Чили, Китай, Колумбия, страните от Персийския залив, Япония, Мексико, Южна Африка, Тайланд, Великобритания, Украйна, Уругвай и САЩ.

Българите с идеи за социално значим бизнес трябва да се регистрират на сайта на инициативата - www.theventure.com, където трябва да попълнят формуляр и да приложат 2-минутно видео с презентация на бизнес-идеята. Крайният срок е 9 януари 2015 г.

Единственото ограничение за кандидатите е да имат навършени 25 години.

През декември ще бъде обявено журито за България, което ще оценява проектите. То ще е съставено от успели български предприемачи. На 23 януари журито ще определи между 3 и 5 полуфиналисти сред кандидатите.

Големият победителят за България ще бъде обявен на 12 февруари, а на 1 март ще бъдат обявени финалистите от всички 14 държави, включени в инициативата на Chivas Regal.

14-те финалисти от страните участници ще бъдат поканени на едноседмичен тренировъчен лагер в Силициевата долина в Калифорния. Те ще имат шанса да се срещнат и да обсъдят проектите си с водещи лидери на компании от технологичния бранш, а техни ментори ще бъдат професионални експерти.

Част от наградния фонд - 250 хил. долара ще отидат при кандидат, избран чрез гласуване на сайта на инициативата.

Юни/юли 2015 г. ще бъде обявен големият победител, който ще получи 750 хил. долара, за да реализира своята бизнес-идея.

Източник: http://offnews.bg/

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

За Теб

Стипендиантската програма на Фондация „Еврика“ се провежда за четиринадесета поредна година

За четиринадесета поредна година Фондация „ЕВРИКА" ще определи студенти, които ще получават  именни стипендии в размер на 2 000 лв. годишно  в  десет области:

Конкурси за теб | Фондация "Еврика"

Прочети..

Стани експерт „Връзки с обществеността“ във фондация Сийдър

Експерт „Връзки с обществеността“ (по заместване)   Фондация „Сийдър“ обявява свободно работно място по заместване за длъжността Експерт „Връзки с обществеността“ в централния си офис в гр. София. Търсим...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Присъедини се към екипа на Фондация „Сийдър“

Фондация „Сийдър“ обявява свободно постоянно работно място за длъжността Директор „Развитие“ в централния си офис в гр. София. Търсим енергичен, инициативен и отговорен човек, който:   Планира и управлява процеса...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Събития и Обучения

NOEVENTS