Помогнете като изпратете информация за Маркетинг, обвързан с кауза ПДФ Печат Е-мейл
Други проекти
Понеделник, 17 Октомври 2011 17:12, {ga=CSR Zone}


Ива Дочева е студентка по Международни икономически отношения в УНСС. В момента завършва своята магистратура и във връзка със защита на магистърската си теза се обърна към CSR Bulgaria с идеята да й помогнем при събирането на информация по темата "Маркетингът, свързан с кауза - ефективна стратегия в международния бизнес".Една от нейните цели е да проучи доколко тази сфера е развита в България и готови ли са компаниите да я прилагат. Желанието й е да провери какво е отношението на мениджърите и служителите в компанията към кампании, обвързани с кауза, както и да проучи отношението на потребителите към тях. В България последното направено изследвания на национално равнище е от 2004 г., осъществено от Alpha Research. Но информацията е по-скоро по отношение на медийното представяне, а не толкова по отношение на резултатите, като разпознаване на бранда, репутация, обществено отношение.

Поради липсата на събрана и подробна информация за България отновно тази стратегия, се заехме със задачата да й помогнем при събирането й и ви молим за следното съдействие:

 

1. Споделете дали във Вашата компания прилагате подобна стратегия и ако да - как оценявате ефективността й за налагането на корпоративната Ви марка.

2. Ако сте правили проучвания за ефективността на Вашата маркетингова кампания, можете да споделите резултатите с нас.

3. Изпратете ни конкретни Ваши добри практики. Важно е да се покажат примерите от България.

4. Можете да попълните и анкетата, която ни е предоставила студентката.

 

Ние от CSR Bulgaria вярваме, че трябва да помагаме на българските студенти, които имат интерес в сферата на корпоративната социална отговорност и да подпомагаме тяхното профеционално развитие в тази насока. Надяваме се, че и Вие имате отношение към подкрепата на младите специалисти и ще се отзовете на този призив.

В случай, че успеем да помогнем да студентката да довърши своята магистърска теза, ние имаме нейното разрешението да публикуваме поне част от нея, така че да се обогати оскъдната информация по темата "Маркетинг с кауза", така, както той се прави и се разбира в България.


За директен контакт с Ива Дочева:  Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.


Powered by Web Agency

 

CSR Видео

За Теб

Стипендиантската програма на Фондация „Еврика“ се провежда за четиринадесета поредна година

За четиринадесета поредна година Фондация „ЕВРИКА" ще определи студенти, които ще получават  именни стипендии в размер на 2 000 лв. годишно  в  десет области:

Конкурси за теб | Фондация "Еврика"

Прочети..

Стани експерт „Връзки с обществеността“ във фондация Сийдър

Експерт „Връзки с обществеността“ (по заместване)   Фондация „Сийдър“ обявява свободно работно място по заместване за длъжността Експерт „Връзки с обществеността“ в централния си офис в гр. София. Търсим...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Присъедини се към екипа на Фондация „Сийдър“

Фондация „Сийдър“ обявява свободно постоянно работно място за длъжността Директор „Развитие“ в централния си офис в гр. София. Търсим енергичен, инициативен и отговорен човек, който:   Планира и управлява процеса...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Събития и Обучения

NOEVENTS