Засадих дърво с Данон

„Засадих дърво с Данон“ е ежегодна инициатива на компанията. В периода от 2008 до 2012 г. общо над 47 дка гори в природен парк «Витоша» са засадени от «Данон» с напълно доброволното участие на служителите на компанията. Данон Груп, към която принадлежи „Данон Сердика“, заявява своето отношение към опазването на околната среда още през 1972 г.

Като израз на желание за по-добър живот чрез по-добра природа, стартирахме проект - залесяване на обезлесена горска площ в Национален парк "Витоша" чрез осигуряване на финансиране и доброволен труд.

Всяко посадено от нас дръвче компенсира част от парниковите газове (виновници за глобалното затопляне), произведени от фабриката. Така създадохме "Горичката на Данон". Служителите ни са сред основните организатори на проекта. Доброволното участие на голяма част от тях и техните семейства за засаждане на дръвчетата е в основата на инициативата. Емоцията и разбирането, че правят нещо добро за природата и бъдещето на България, е движещата сила на всички, които участват в проекта.

Powered by Web Agency