https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Защото "Книгите са банки за идеи" ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общество
Вторник, 30 Октомври 2012 16:46, CSR News

 

От няколко дни насам на ключови спирки на софийското метро пропускателните бариери и стъпалата посрещат пътниците, дегизирани като уголемени книги от класически български автори. Своеобразната кампания за насърчаване на четенето, която твърди, че "Книгите са банки за идеи, променящи света", този път не е дело на едно или няколко издателства, както обикновено се случва, а на компания от финансовия сектор.


Снимка: Амбиент-кампанията в метрото е пореден етап от инициативата „Покрай ценните книжа нека не забравяме безценните” на Инвестбанк АД. Тя стартира още на 24 май с откриване на празнична инсталация върху фасадата на Централно управление на банката в София, където бе изобразена библиотека с литературни шедьоври като специален поздрав към жителите и гостите на столицата за Деня на славянската писменост и култура. Няколко кадъра бързо обиколиха социалните мрежи и създадоха голям вирусен ефект за кампанията.

“Инициативата е част от нашата програма за корпоративна социална отговорност в подкрепа на съхраняване и развитие на духовните и културните ценности на България”, разказва пред “Аз чета” изпълнителният директор на Инвестбанк АД Любомир Каримански.

Концепцията и изпълнението на кампанията е дело на рекламна агенция Saatchi & Saatchi, която вече получи златно отличие на Рекламния фестивал ФАРА 2012 г. в Албена през септември. Наред с нетрадиционните и класическите рекламните канали – турникети, стълби и постери, „Покрай ценните книжа нека не забравяме безценните” се случва паралелно и като дарителска кампания в цялата страна.

Снимка: “Чрез своята широка мрежа от клонове и офиси на територията на цялата страна Инвестбанк набира книги от служители, клиенти и партньори на банката за дарения в полза на читалища, библиотеки и учебни заведения, чиито книжен фонд да бъде обогатен”, допълва Каримански.

Освен даренията, кампанията ще продължи с още дейности, като голямата поставена цел е “да променяме градската среда, така че да я направим по-вдъхновяваща и предразполагаща към четене”.

“За екипа на Инвестбанк това е кауза в полза на обществото. Радваме се, че кампанията намери подкрепа на висши институции у нас, много съмишленици и широк отзвук в цялата страна”, каза още Любомир Каримански. ”Стараем да допринесем за една по-приветлива градска среда, която да говори за духовното израстване на българина и същевременно да призовем хората да се обърнат към изконните ценности – образованието и четенето на книги”, завършва той.

С кампанията „Покрай ценните книжа нека не забравяме безценните” банката подкрепя и кандидатурата на София за Европейска столица на културата - 2019 г., така че очакваме още нестандартни решения и изненади.

Вижте галерия от последния засега етап на кампанията - в метрото.


Автор: Александър Кръстев
Източник: www.azcheta.com

 

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..