https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
62 възрастни хора получаваха професионални домашни грижи за период от една година благодарение на набраните средства от кампанията „Защото СМЕ ХОРА!” ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общество
Събота, 29 Август 2015 06:43, Каритас България

Чрез благотворителната си кампания „Защото СМЕ ХОРА!”, реализирани в периода 01.07.2014 г. – 30.06.2015 г., „Каритас България” успя да набере сумата от 38 787 лв. Благодарение на тези средства 62 възрастни хора получаваха в рамките на една година професионално обгрижване в домашна среда, предоставено от сътрудниците към Домашни грижи на Каритас.

 

 

Възрастните хора, за които сътрудниците на „Каритас” полагат грижи, страдат от здравословни проблеми и имат нужда от наблюдение, но не могат да си позволят скъпо платени медицински манипулации и лечение.

 

 

Услугата „Домашни грижи на Каритас” се реализира от мобилни екипи от специалисти, които посещават възрастния човек директно в дома му и му оказват нужните грижи, съобразени с неговото здравословно състояние. Освен професионални грижи, сътрудниците на „Каритас”, предоставят топлина и човешко отношение, от които възрастният човек най-силно се нуждае.

 

Благодарение на Домашни грижи на Каритас:

 

- Възрастният човек изживява старините си в своя собствен дом.

- Възрастният човек получава грижи и подкрепа от специалисти.

- Предотвратява се постъпването на възрастния човек в болнични заведения и специализирани институции, като старчески домове.

- Повече от 300 възрастни хора получават комплексни професионални грижи и добро човешко отношение в собствения си дом.

 

Човешката и професионална подкрепа, която сътрудниците към Домашни грижи на Каритас оказват, възвръща достойнството в погледа на възрастния човек и усмивката върху старческото лице.

 

С всеки привлечен към каузата човек, увеличаваме шансовете на един възрастен човек да изживее старините си достойно. Може да изразите съпричастността си към възрастните хора в нужда, като:

 

Дарите по банков път, като впишете в основанието за плащане:

Домашни грижи на Каритас

Fibank Райфайзен банк

 

Дарите онлайн

Дарението Ви ще осигури достойни старини

 

Изпратите SMS с текст DMS CARITAS на 17777 на цена 1 лв. за всички мобилни оператори.

 

Ако желаете всеки месец да дарявате по 2 лв. или по 5 лв. за каузата, то отговорете на автоматичния есемес от номер 17777 с "Да". С това ставате постоянен месечен дарител. Мобилният Ви оператор ще пренасочва дарените от Вас средства към каузата.

 

Дарите по ведомост - ангажирането Ви с каузата, ще бъде от важно значение за възрастните хора в нужда.

 

Участвате като доброволец в дейностите на „Каритас”, насочени към болни възрастни хора -Вашите умения – професионални и личностни, ще бъдат истински дар за възрастните хора в нужда.

 

Ако сте представител на фирма с утвърдена социално-корпоративна политика, може да подкрепите каузата по някои от посочените тук начини.

 

Благодарим ви, че помагаме заедно на възрастните хора!

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..