https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
30 000 лв. си разделиха три НПО в конкурса за най-добър бизнес план ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общество
Понеделник, 23 Февруари 2015 19:53, CSR News

 

30 000 лв. си разделиха три неправителствени организации в конкурса за най-добър бизнес план на НПО, организиран от Фондация Български център за нестопанско право (БЦНП), Фондация Програмен и аналитичен център за европейско право (ПАЦЕП). Конкурсът е финансиран от Фондация УниКредит и фондация „Америка за България" и се подкрепя от УниКредит Булбанк и yatoto.com.


Официалната церемония по награждаване на победителите се проведе на 19 февруари в Гранд хотел София. Събитието уважиха представители на бизнеса, гражданския сектор и медиите.

За конкурса кандидатстваха 18 неправителствени организации, но на финала се класираха само 7. Те бяха избрани от жури, в чийто състав имаше представители на Фондация „Америка за България", УниКредит Булбанк АД, Мусала Софт АД, Микрофонд АД и вестник „Капитал".

„Смятаме, че в дългосрочен план това е начинът за една неправителствена организация да бъде устойчива", с тези думи директорът на БЦНП Любен Панов откри церемонията по награждаване за най-добър бизнес план на НПО.

Наградата за „Най-добра бизнес идея" получи Българска хранителна банка (БХБ). БХБ помага на гладуващи хора, посредством събиране и предоставяне на дарения от храни при свръхпроизводство или нарушен търговски вид на продуктите. Тяхната идея е да създадат работилница за домашна паста. Предвидено е половината от служителите да бъдат представители на група в риск от бедност. Приготвената храна ще се предлага в специализирани магазини, три супермаркета на вериги в София, както и на място в самата работилница.

Отличието и чек от 12 000 лв. връчи Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк. "Изключително скъп ни е този чек, не заради сумата, а заради високата Ви оценка. Благодарим Ви", обърна се към организаторите Цанка Миланова, изпълнителен директор на БХБ.

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Новини България

WWF КОЛЕДНА МИСИЯ: 3000

ТЪРСИМ 3000 ДАРИТЕЛИ ЗА ПРИРОДАТА С WWF     ИЗГУБЕНАТА ХАРМОНИЯ МОЖЕ ДА БЪДЕ ВЪЗСТАНОВЕНА Мисията на WWF е да се грижим за заобикалящата ни среда и хората да живеят...

Околна среда и Екология | WWF

Прочети..

„Тази Коледа чудесата правите вие“ - различна и интерактивна Коледна кампания

Стартира благотворителната кампания „Тази Коледа чудесата правите вие“ на фондация „За Нашите Деца“. Петото издание на инициативата цели да ангажира и вдъхнови служители на големи и малки компании в подкрепа...

Общество | CSR News

Прочети..

IBM подкрепя икономическото развитие, образованието и здравеопазването в България

Мисията на IBM Corporate Service Corps стартира в България за първи път София, 16 октомври 2017 г. – IBM обяви днес началото на първата по рода си IBM Corporate Service...

Общество | CSR News

Прочети..