https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Каритас България стартира тазгодишното издание на кампанията "Защото СМЕ ХОРА!" ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общество
Четвъртък, 13 Ноември 2014 09:01, Каритас България

По повод Информационната седмица за Деня на Каритас – „Едно човешко семейство”, на 5 ноември, сряда, „Каритас” стартира кампанията „Защото СМЕ ХОРА!”.

"Стартираме кампанията по време на Информационната седмица: „Едно човешко семейство”, в деня, посветен на услугата „Домашни грижи на Каритас”, защото вярваме, че само когато действаме всички заедно, като едно семейство, можем да бъдем в още по-голяма полза и подкрепа за възрастните хора."


Защото СМЕ ХОРА!

Кампания на „Каритас” в подкрепа на възрастни хора със здравословни проблеми, които се нуждаят от грижи, но не могат да си позволят скъпо платени медицински услуги. За тях „Каритас” вече повече от 12 години реализира услугата „Домашни грижи”, чрез която мобилни екипи от специалисти посещават възрастния човек директно в дома му и му оказват нужните грижи, съобразени с неговото здравословно състояние. Освен професионални грижи, сътрудниците на „Каритас”, предоставят топлина и човешко отношение, от които възрастният човек най-силно се нуждае.

Благодарение на Домашни грижи на Каритас:


Възрастният човек, че изживява старините си в своя собствен дом.

Възрастният човек получава грижи и подкрепа от специалисти.

Предотвратява се постъпването на възрастния човек в болнични заведения и специализирани институции, като старчески домове.

Повече от 400 възрастни хора
получават комплексни професионални грижи и добро човешко отношение в собствения си дом.


Човешката и професионална подкрепа, която сътрудниците към Домашни грижи на Каритас оказват, възвръща достойнството в погледа на възрастния човек и усмивката върху старческото лице. С всеки привлечен към каузата човек, увеличаваме шансовете на един възрастен човек да изживее старините си спокойно. В грижа и обич.

Защото СМЕ ХОРА!

Можете да станете част от КАУЗАTA и да изразите съпричастността си към възрастните хора в нужда, като:

 

  • Дарите по банков път, като впишете в основанието за плащане: Домашни грижи на Каритас
  • Дарите онлайн
  • Изпратите SMS с текст DMS CARITAS на 17777 на цена 1 лв. за всички мобилни оператори.
  • Дарите по ведомост - ангажирането Ви с каузата, ще бъде от важно значение за възрастните хора в нужда.
  • Участвате като доброволец в дейностите на „Каритас”, насочени към болни възрастни хора - Вашите умения – професионални и личностни, ще бъдат истински дар за възрастните хора в нужда.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..