https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Форумът за социална промяна EMPATHEАST тръгва с икономически експеримент и арт предизвикателство ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общество
Вторник, 28 Октомври 2014 11:36, CSR News


Освен, че е първият по рода си Форум за социална промяна и отворено образование чрез емпатия в Източна Европа, EMPATHEAST ще бъде и смел икономически експеримент. За пръв път събитие от такъв мащаб ще бъде на принципа "Плати, колкото прецениш", с което организаторите от „Фабрика за идеи“ искат да докажат, че въпреки скептицизма, принципите на солидарната икономика са напълно приложими в България.

 

За да говорим за социални иновации трябва самите ние да сме готови да поемем по пътя на риска“, споделят от екипа на Фабриката. Те са категорични, че първата реализирана промяна е създаване на системи на доверието като тази, в която всеки ще може да прецени колко да плати спрямо усещането и знанията, с които си тръгва от форума.

 

Посетителите на тридневното интердисциплинарно изживяване от лекции, пърформанси и уъркшопи, трябва да се регистрират предварително на сайта на събитието. Тъй като местата са ограничени, специално селектирани въпроси, които търсят "Супер силата" и „социално-иновативните“ идеи във всеки, ще подберат потенциалните визионери, които заедно да поставят България на световната карта на социалното предприемачество.

Предизвикателство за иновации в изкуството


EMPATHEAST и „Фабрика за идеи“ хвърлят ръкавица и на творците с ART INNOVATION CHALLENGE – конкурсът, който провокира хората на изкуството и креативните граждани да създадат иновативно и приложимо решение за промяна на градската среда в темата „Колективна интелигентност“.


Регистрацията за предизивкателството вече е в ход и е активна до 31 октомври 2014г.  Записалите се екипи ще бъдат изпратени на неочаквана локация в Пловдив. Целта е чрез езика на изкуството - пърформанс, инсталация, изложба, акция или игра, да се стимулира колективната интелигентност, като максимален брой хора участват в създаването на споделена визия за промяна на градската среда.
Победителите от Art Innovation ще бъдат обявени още на 8-ми ноември, когато ще започнат да работят по идеите си, за да се случат те в рамките на EMPATHEAST.

За EMPATHEAST


Форумът ще покаже чрез примери от света и региона как идеята за социално благо еволюира със смелостта ни да посегнем към иновациите и да създаваме емпатични модели в икономиката, образованието и начина на управление.


Банка, която вместо клиенти има 37 хиляди членове, които сами дефинират инвестиционната й политика; Социално предприятие на незрящи професионалисти, които водят процеси за организационно развитие в тъмното; система за солидарно градско земеделие, която въвлече хиляди в Бавария; “Добра торба“, която повишава жизнения стандарт на десетки жени на възраст над 50 години в Сърбия; образование, превърнато в поле за системно мислене чрез игра в Холандия: тези и още много примери  и вдъхновения за възможната промяна, ще могат да преживеят между 14 и 16 ноември в Пловдив, всички, които търсят новите подходи за развитие на обществото ни.

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Новини България

WWF КОЛЕДНА МИСИЯ: 3000

ТЪРСИМ 3000 ДАРИТЕЛИ ЗА ПРИРОДАТА С WWF     ИЗГУБЕНАТА ХАРМОНИЯ МОЖЕ ДА БЪДЕ ВЪЗСТАНОВЕНА Мисията на WWF е да се грижим за заобикалящата ни среда и хората да живеят...

Околна среда и Екология | WWF

Прочети..

„Тази Коледа чудесата правите вие“ - различна и интерактивна Коледна кампания

Стартира благотворителната кампания „Тази Коледа чудесата правите вие“ на фондация „За Нашите Деца“. Петото издание на инициативата цели да ангажира и вдъхнови служители на големи и малки компании в подкрепа...

Общество | CSR News

Прочети..

IBM подкрепя икономическото развитие, образованието и здравеопазването в България

Мисията на IBM Corporate Service Corps стартира в България за първи път София, 16 октомври 2017 г. – IBM обяви днес началото на първата по рода си IBM Corporate Service...

Общество | CSR News

Прочети..