https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Младежите от SOS Младежки домове София подвластни на ритъма на YAMATO ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общество
Понеделник, 27 Октомври 2014 19:09, SOS Детски селища България


В рамките на световното си турне „2013-14 YAMATO 20th Anniversary Tour”, известните японски барабанисти Ямато ще представят новата си програма „На път“ и в София. Ямато, които вече 20 години радват хората по света, този път ще зарадват и младите хора от SOS Детски селища България.

По покана на Джаз Плюс 30 младежи и възпитатели от SOS Младежки домове София ще посетят зрелищното шоу на впечатляващите барабанисти, което ще се състои на 28 октомври от 20:00 часа в зала 1 на НДК в София.


Вълненията отдавна са завладели младежите, които нямат търпение да чуят „звука на планетата Земя“.

„Винаги съм искал да гледам YAMATO на живо. Музиката, която правят, е убийствена – истинска звукова експлозия“ – споделя един от младежите. - „Убеден съм, че това ще е най-внушителният концерт, на който някога съм ходил. Благодаря на Джаз Плюс, които ни подаряват това изживяване“.

SOS младежките домове в гр. София функционират от 2001 г. Те са важно продължение на грижата в семейна среда, предоставена първоначално от приемните родители и семейства в SOS Детско селище Дрен.

Младежите на възраст 14-20 г., лишени от родителска грижа, намират в SOS младежките домове среда, близка до семейната. Тук те получават необходимата им индивидуална грижа и подкрепа за личностно съзряване и изграждане на умения за самостоятелен живот.

В своята ежедневна работа специалистите от екипите на младежките домове следват принципите и ценностите, свързани със зачитане правата и гарантиране на най-добрия интерес на детето. Част от усилията на екипа е чрез осигуряване достъп на младежите в различни музикални и културни събития, какъвто несъмнено е и спектакълът на YAMATO, те да придобият по-богата култура.

Отправяме своите най-искрени благодарности към Джаз Плюс за предоставената възможност нашите младежи да слушат на живо „музиката на душата“ и да се насладят на ритъма на тайко барабаните.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..