https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Яхнаджиев рисува с деца срещу агресията по пътищата ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общество
Събота, 13 Септември 2014 11:38, CSR News


Именитият художник, лица на БНТ и популярни певци се включват в кампанията „Спри, детето запази!“ на 15 септември

Известният български художник Иван Яхнаджиев ще рисува заедно с деца на 15 септември в Борисовата градина. Чрез изкуството те ще изразят подкрепата си срещу войната по пътищата, която отнема десетки животи всяка година. Творецът, който от години е посланик на кампанията на Българската национална телевизия „Спри, детето запази!“, ще изработи заедно с малчуганите огромно пано, което всеки гост на празника ще може да види. Любимите детски колички ще са част от арт паното, като апел на децата да спре войната по пътищата.


Арт инсталацията е част от мащабния празник, с който Българската национална телевизия продължава кампанията за пътна безопасност „Спри, детето запази!“. Началото е в 16:00 часа на Лятната сцена в Борисовата градина, а преди това призивът „Спри, детето запази!“ ще обиколи София с ретротрамвай, най-новия електробус на столицата и велошествие. Събитието се организира съвместно със Столична община.

Популярни лица от екрана на БНТ също ще се включат в празника, за да призоват шофьорите за толерантност и отговорност на пътя.

Водещ на тържеството е Спас Кьосев, а колегите му Ася Методиева, Анна Ангелова, Карина Караньотова, Мария Андонова, Силвия Симова и Златимир Йочев ще пристигнат в Борисовата градина на велосипеди. Преди месец те се включиха в кампанията „Аз карам велосипед“, която подкрепя придвижването с колело и здравословния начин на живот в града. На две колела на Лятната сцена ще пристигнат още актьорът от „Под прикритие“ Ивайло Захариев, директорът на “Ученически отдих и спорт” към МОН – г-жа Росица Масларска, както и представители на велоклубове от столицата.

Любимците на тийнейджърите Прея, Никнейм и Йоанна Драгнева, които тази година станаха посланици на „Спри, детето запази!“, ще се включат с изпълнения на любими хитове. Заедно с тях на сцената ще бъдат и група „Спринт“, както и финалистите от БНТ Park Live – трио „Вива“.

Освен много игри, свързани с пътната безопасност, на сцената ще се качат талантливите деца от арт център „Карнолски“, възпитаници на танцова школа „С-zone“.

Един от първите посланици на кампанията Богдан Томов и този път ще пее любими песни заедно с децата. Приказните герои Алф, Пипи Дългото чорапче, Стопчо и Веселото светофарче отново са подготвили своите въпроси по пътна безопасност за децата с програмата на детски център „Весел столичен светофар“.

Очакваме ви с празника „Спри, детето запази!“ на 15 септември (понеделник), от 16:00 часа на Лятната сцена в Борисовата градина!

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Новини България

WWF КОЛЕДНА МИСИЯ: 3000

ТЪРСИМ 3000 ДАРИТЕЛИ ЗА ПРИРОДАТА С WWF     ИЗГУБЕНАТА ХАРМОНИЯ МОЖЕ ДА БЪДЕ ВЪЗСТАНОВЕНА Мисията на WWF е да се грижим за заобикалящата ни среда и хората да живеят...

Околна среда и Екология | WWF

Прочети..

„Тази Коледа чудесата правите вие“ - различна и интерактивна Коледна кампания

Стартира благотворителната кампания „Тази Коледа чудесата правите вие“ на фондация „За Нашите Деца“. Петото издание на инициативата цели да ангажира и вдъхнови служители на големи и малки компании в подкрепа...

Общество | CSR News

Прочети..

IBM подкрепя икономическото развитие, образованието и здравеопазването в България

Мисията на IBM Corporate Service Corps стартира в България за първи път София, 16 октомври 2017 г. – IBM обяви днес началото на първата по рода си IBM Corporate Service...

Общество | CSR News

Прочети..