https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Над 10 000 българи ще спортуват в Active Hour въпреки студа ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общество
Сряда, 27 Ноември 2013 15:52, CSR News


Над 10 000 активни българи вече са част от първото глобално събитие за 1 час масов спорт. Въпреки първия сняг и студеното време, хиляди българи ще вземат участие тази събота, когато всеки може да спортува каквото и където пожелае. Остават само 3 дни до събитието.


Active Hour е уникална по рода си кауза, която има за цел да вдъхнови хората да живят активно и да подобрят живота си. На 30 ноември от 12:00 ч., България ще стане първата държава в света, провела активния час. Събитието има всички предпоставки да се превърне в глобално движение по подобие на световноизвестния "Earth Hour".

Какво ще се случи на 30 ноември?
В рамките на този час, всеки може да потича в парка, да поиграе любимия си спорт, да направи фитнес упражнения вкъщи или просто да се разходи. Най-важното е да активизира хората около себе си - приятелите, половинките, роднините, децата - и заедно да се раздвижат за 60 минути. Събитието няма определено място. Всеки сам може да избере как и с кого да се спортува.

Защо?
България се нарежда на трето място в Европа по брой на деца в предучилищна възраст с наднормено тегло, като увеличенито на затлъстелите деца от последното проучване през 2009-а година е с цели 50%. Тревожните данни за населението се допълват от последния доклад на СЗО, според който 54% от българите над 20-годишна възраст са с наднормено тегло.

Време е да променим това.

Учени от Великобритания доказаха, че 60 минути умерено до енергично физическо натоварване може да покачи оценките на децата с една единица. Това означава, че 1 час спорт на ден подобрява не само физическото здраве, но и успеха.

Така, Active Hour ще накара българите в събота да сложат спортните си облекла и да покажат на хората до себе си, че 60 минути спорт на ден са достастъчни да се промени съдбата не само на тях, но и на цялата нация.

Повече информация на http://activehour.bg/

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Новини България

WWF КОЛЕДНА МИСИЯ: 3000

ТЪРСИМ 3000 ДАРИТЕЛИ ЗА ПРИРОДАТА С WWF     ИЗГУБЕНАТА ХАРМОНИЯ МОЖЕ ДА БЪДЕ ВЪЗСТАНОВЕНА Мисията на WWF е да се грижим за заобикалящата ни среда и хората да живеят...

Околна среда и Екология | WWF

Прочети..

„Тази Коледа чудесата правите вие“ - различна и интерактивна Коледна кампания

Стартира благотворителната кампания „Тази Коледа чудесата правите вие“ на фондация „За Нашите Деца“. Петото издание на инициативата цели да ангажира и вдъхнови служители на големи и малки компании в подкрепа...

Общество | CSR News

Прочети..

IBM подкрепя икономическото развитие, образованието и здравеопазването в България

Мисията на IBM Corporate Service Corps стартира в България за първи път София, 16 октомври 2017 г. – IBM обяви днес началото на първата по рода си IBM Corporate Service...

Общество | CSR News

Прочети..