https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Два тона само за един месец – КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ с уникално постижение ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Околна среда и Екология
Понеделник, 26 Януари 2015 16:39, CSR News

 

По-малко от месец беше нужен за събирането наведнъж на поредните два тона пластмасови капачки за децата, лишени от родителски грижи.

Малко преди коледните празници от фондация „Идея в действие” с радост обявиха постигането на шестия тон пластмасови капачки за каузата на благотворителната кампания КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ. Подкрепа каузата среща в цялата страна и дори извън пределите й и разпознаваемостта сред хора от различна възраст, социално положение, професия и служебен пост се повишава буквално всеки ден.

За краткия период след обявяването на шестия тон, количества с пластмасови капачки от всякаква форма и размер бяха транспортирани от куриерската фирма ЕВРОПЪТ 2000 – партньор на фондацията до завода за рециклиране, а заявките са по няколко всеки ден и то от всяка точка на картата на България.


Особени заслуги в това рекордно количество има КАМЕНИЦА АД, които дариха половин тон пластмасови капачки, събирани от служителите в Пловдив и Хасково за каузата на КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ.


И така с постоянството и нестихващия ентусиазъм на стотици хиляди българи фондацията – организатор събра и предаде за рециклиране цели два тона пластмасови капачки само за един месец. Включват се много различни институции, частни и държавни фирми, заведения за хранене, танцови школи, университети и читалища. Местата, на които всеки участник може да занесе събираните капачки, са отбелязани в картата на страницата на фондация „Идея в действие” (http://ideainaction.net/karta-v-deystvie/). Постоянно там се добавят нови пунктове, които се откриват отново на доброволен принцип.


Специален принос за тези два тона имат и участниците от София, Видин, Димитровград, Хасково, Пловдив, Варна, Бургас и др.


“Двете места, които ще се сдобият с по един нов електроуред са Домът за деца, лишени от родителски грижи „Княгиня Мария-Луиза” в Пловдив, където са настанени 90 деца и Защитеното жилище към дома за деца и младежи с умствени увреждания „Св. Пантелеймон” в с. Видраре, общ. Правец, където живеят 8 младежи с увреждания. Двата уреда са съответно сушилна машина и хладилник и са избрани, за да посрещнат нуждите на двете заведения за предоставяне на социални услуги.” Това споделя Ива Колева – председател на фондация „Идея в действие”. „Нашите събирачи ни пожелаха за Новата 2015 година да събираме все по-бързо всеки следващ тон. Е, ето че с тяхна помощ, пожеланията се сбъдват!” допълва с усмивка тя.


Зелената благотворителна кампания КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ няма краен срок и всеки, който желае да се стане част от успешния отбор на Капачко и да работи в полза на децата, лишени от родителски грижи и същевременно за опазване на околната среда, може да се свърже с фондация „Идея в действие” на Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .


С кампанията КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ, както и другите си активни благотворителни инициативи екипът на фондация „Идея в действие” постоянно доказва, че с обикновени жестове може да постигне необикновен ефект - за тези, които получават, но и за тези, които дават от сърце.

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Новини България

WWF КОЛЕДНА МИСИЯ: 3000

ТЪРСИМ 3000 ДАРИТЕЛИ ЗА ПРИРОДАТА С WWF     ИЗГУБЕНАТА ХАРМОНИЯ МОЖЕ ДА БЪДЕ ВЪЗСТАНОВЕНА Мисията на WWF е да се грижим за заобикалящата ни среда и хората да живеят...

Околна среда и Екология | WWF

Прочети..

„Тази Коледа чудесата правите вие“ - различна и интерактивна Коледна кампания

Стартира благотворителната кампания „Тази Коледа чудесата правите вие“ на фондация „За Нашите Деца“. Петото издание на инициативата цели да ангажира и вдъхнови служители на големи и малки компании в подкрепа...

Общество | CSR News

Прочети..

IBM подкрепя икономическото развитие, образованието и здравеопазването в България

Мисията на IBM Corporate Service Corps стартира в България за първи път София, 16 октомври 2017 г. – IBM обяви днес началото на първата по рода си IBM Corporate Service...

Общество | CSR News

Прочети..