https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Първото издание на Форум Зелена кариера ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Околна среда и Екология
Петък, 29 Ноември 2013 12:48, CSR BG

 

На 28 ноември 2013 Бетахаус приюти форум "Зелена кариера", на който CSR Bulgaria е медиен партньор. Това е първото по рода си събитие в България, което обедини интересите на различни заинтересовани страни на обща тематика, а именно зелени работни места и мястото на Екологията и опазването на околната среда в различни сфери от обществения живот.

 

Организираторите от CleanTech Bulgaria и Green Academy бяха съставили изключително интересна програма - присъстваха представители на държавната администрация, 12 бизнеса и университетски предподаватели. Студентите имаха възможността да задават своите въпроси към всички участници през обедната почивка, а през това време беше заделено място за "Зелената миля". Там студентите успяха да се запознаят с различни проекти с екологична насоченост, сред които и проекта "Стажант с кауза" на CSR Bulgaria.

 

 

Програмата започна с представяне на дейността на организаторите, а непосредствено след това представители на Министерството на Околната Среда и Водите и Министерството на Труда и Социалната Политика запознаха публиката с политиките и различните възможности, които предоставя държавния апарат за стимулирането на зелена заетост.

 

В първата секция Green Business Pitch 12 български компании, сред които Nestle Bulgaria, Solvay Sodi, Johnson Constrols, Sofia Airport Center, ЕКОПАК, ProCredit Bank, представиха своята политика по опазването на околната среда и доказаха, че зелените работни места не са далечна цел в бъдещето, а част от настоящето за всяка социално и екологично отговорна компания.

 

Втората секция Green University Pitch беше посветена на различни магистърски програми и програми за последващо образование в сферата на екологията и опазването на околната среда. Сред представените магистратури беше и "Корпоративна социална отговорност (финансов мениджмънт)" във Висшето Училище по Застраховане и Финанси, на която CSR Bulgaria е основен партньор. В края на този панел спонтанно се получи много добра дискусия между представители на бизнеса, университетите и самите студенти, които обмениха своите гледни точки за мястото и ролята на обучението в реалната работна среда и начините, по които бизнеса и формалното образование могат да дават най-голяма допълнителна стойност за младежите.

 

Благодарим на Cleantech Bulgaria и Green Academy за цялата организация и за това, че събитието положи основите на едно сътрудничество между различни заинтересовани страни, които открито да споделят своите визии за дългосрочното развитие на областта.

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..