https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Световно признат пионер в пермакултурния дизайн ще води сертифициращи обучения за дизайнери и преподаватели ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Образование и Наука
Четвъртък, 02 Април 2015 21:10, CSR News


През август 2015 г, Университетът за национално и световно стопанство (УНСС)  в партньорство с Permaculture College of Europe организира лекция и сертифициращи курсове по пермакултурен дизайн за с Робин Франсис, Австралия - международен основоположник в пермакултурата, дизайнер, обучител, презентатор и иноватор с над 25 годишен опит в международната пермакултура.


Пермакултурата е модерна научна система от принципи, практики и техники, която хората по цял свят изучават, прилагат и постигат реални практични резултати, подобряващи условията и средата на живот.

Пермакултурният дизайн е разработен в Австралия, преподава се като учебна дисциплина в много елитни университети и колежи в Америка, Австралия и Великобритания и се практикува от хора на различна възраст, с различни професии.

Пермакултурният дизайн е създаден и се прилага от хора с иновативно мислене, търсещи ефективни решения на предизвикателствата на нашето време. С методите си, той превръща световната криза, свързана с оскъдността на ресурсите и промените в климата, в осъзнат проблем, който съдържа в себе си решението и практични възможности за позитивна промяна и прогрес за всеки един от нас и за цели общности.

Пермакултурният дизайн ни дава насоки и практики, с които ние, хората, можем не само да осигуряваме жизнените си нужди, но и да създаваме системи, които произвеждат много повече ресурси, отколкото  можем да използваме. Това е една различна концепция за живота. Това е така наречената Култура на Изобилието, в която ресурсите се използват и прилагат по един живото-обогатяващ начин за взаимно-обогатяващо и устойчиво развитие на цялата жизнена система на планетата.

Завършилите курс по Пермакултурен дизайн могат да използват натрупаните познания във всички сфери на човешкият живот – финанси, икономика, програмиране, земеделие, образование, здравеопазване.

Курсът по Пермакултурен Дизайн с Робин Франсис (www.permaculture.com.au) е преживяване, което променя живота на участниците завинаги. Робин Франсис е директор-основател на Permaculture International Ltd, член на Австралийската Национална Референтна Група, която разработва Акредитираното обучение по пермакултура (APT). Тя има реализирани повече от 150 курса по пермакултурен дизайн, над 100 последващи курсове за напреднали, 8-годишен опит за целодневно Акредитирано обучение по пермакултура, вкл. многобройни работни срещи, и лекции, които я числят към най-опитните световни преподаватели и инструктори.

Робин Франсис въвежда и много практически умения в обученията си, тъй като работи повече от 10 години над био-градини в Бавария, Германия и Австрия, управлява и създава билкови и обществени градини, основава био-регионална организация, лобира за създаването на здрави социални движения. Тя се е посветила на това да обогатява хората със знания и умения, как да бъдат част от активната страна на промяната.

Основната част от курса изследва множеството начини, по които могат да се приложат принципите на пермакултурния дизайн за развитието на продуктивни екосистеми и качествена жизнена среда. В края на ПДС-то вниманието се насочва към социалните пермакултурни системи и изграждането на здрави общности.

Робин Франсис се вълнува силно от въглеродния отпечатък, който оставя след себе си и не желае да пътува на дълги международни полети, които отделят повече въглероден диоксид от капацитета за преработване на нейните „Джанбунг“ бамбукови градина и гора. Това е вероятно последният случай, в който тя ще лети до Европа, за да сподели знанията си, тъй като ще се фокусира върху Австралия и близкия азиатски регион в следващите години.

 


Информация за събитията: www.2015.permaculture.bg

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Academy партньори

Новини България

WWF КОЛЕДНА МИСИЯ: 3000

ТЪРСИМ 3000 ДАРИТЕЛИ ЗА ПРИРОДАТА С WWF     ИЗГУБЕНАТА ХАРМОНИЯ МОЖЕ ДА БЪДЕ ВЪЗСТАНОВЕНА Мисията на WWF е да се грижим за заобикалящата ни среда и хората да живеят...

Околна среда и Екология | WWF

Прочети..

„Тази Коледа чудесата правите вие“ - различна и интерактивна Коледна кампания

Стартира благотворителната кампания „Тази Коледа чудесата правите вие“ на фондация „За Нашите Деца“. Петото издание на инициативата цели да ангажира и вдъхнови служители на големи и малки компании в подкрепа...

Общество | CSR News

Прочети..

IBM подкрепя икономическото развитие, образованието и здравеопазването в България

Мисията на IBM Corporate Service Corps стартира в България за първи път София, 16 октомври 2017 г. – IBM обяви днес началото на първата по рода си IBM Corporate Service...

Общество | CSR News

Прочети..