https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
На Панаира на книгата можете да дарите детски книги за библиотеки в страната ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Образование и Наука
Сряда, 10 Декември 2014 18:53, CSR News

Нестандартна дарителска инициатива за набиране на детски книги за библиотеките в страната ще се проведе в рамките на 42 Софийски международен панаир на книгата от 9 до 15 декември в НДК. Кампанията цели попълването с нови и интригуващи издания за деца на “Пътуващите съндъчета” на Българската библиотечно-информационна асоциация (ББИА), а организатори са фондация “Детски книги”, сайтът “Аз чета”, Асоциация “Българска книга” и българската Буккросинг общност. Партньори на инициативата са Читалище.то, Нов български университет и издателства, участващи в книжното изложение в Националния дворец на културата.

В рамките на благотворителната акция за “Пътуващите сандъчета” всеки ще може да дари собствени детски книги на щанда на Асоциация “Българска книга” в НДК. Те трябва да са добре запазени и да са издадени преди не повече от 15 години. Посетителите на Панаира могат да се възползват и от възможността да закупят нови издания на място от щандовете на партньорските издателства – “Анубис”/”Булвест”, “Артлайн Студиос”, “Егмонт България”, “Екслибрис”, “ЕМАС”, “Ерго”, “Жанет-45″, “ЖАР-Жанет Аргирова”, “Златното пате”, “Кибеа”, “Кръгозор”, “ПАН”, “Просвета”, “Унискорп”, “ФЮТ”, “Хермес” . Там също ще бъдат разположени специални дарителски кутии, означени с логото на кампанията.

„Пътуващите сандъчета“ е инициатива на ББИА за насърчаване на четенето от ранна детска възраст, възприета от добрите практики на немските библиотеки. Библиотечната асоциация подготвя селекция от модерни детски книги и ги изпраща по предварителна заявка за срок от 2 месеца до библиотеките в страната – регионални, градски, читалищни и училищни. По този начин „Пътуващите сандъчета“ дават възможност на читателите и от най-малките населени места да се запознаят с новоиздадени книги и провокират интереса чрез нестандартната форма, под която присъстват в библиотеката.

“Събирането на книги за нови сандъчета ще позволи на българските деца, независимо от демографския и социалния им статус, да имат достъп и да четат нови, модерни детски заглавия. По този начин допълнително ще стимулира интересът им към четенето още от най-ранна възраст“, споделя Валентина Стоева, председател на фондация “Детски книги” и основен организатор на дарителската акция.

Всички събрани книги ще бъдат регистрирани в сайта на международната буккросинг общностwww.bookcrossing.com и ще бъдат настанени в цветни пътуващи сандъчета, за да обиколят библиотеките в страната след празниците.

Едновременно с акцията в София детският писател Никола Райков ще помага за събирането на книги за съндъчетата в Стара Загора. Всички жители и гости на града на липите могат да дарят книги за инициативата на коледния щанд на малкото таласъмче, разположен на ет. 3 в мол Галерия Стара Загора, от 9 до 14 декември 2014 г.

В дарителската кампания за “Пътуващи съндъчета” вече се включи и Нов български университет с 30 книги, подбрани с помощта на библиотекарите от страната. Очаква се към инициативата да се присъединят и други организации и партньори.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Academy партньори

Новини България

WWF КОЛЕДНА МИСИЯ: 3000

ТЪРСИМ 3000 ДАРИТЕЛИ ЗА ПРИРОДАТА С WWF     ИЗГУБЕНАТА ХАРМОНИЯ МОЖЕ ДА БЪДЕ ВЪЗСТАНОВЕНА Мисията на WWF е да се грижим за заобикалящата ни среда и хората да живеят...

Околна среда и Екология | WWF

Прочети..

„Тази Коледа чудесата правите вие“ - различна и интерактивна Коледна кампания

Стартира благотворителната кампания „Тази Коледа чудесата правите вие“ на фондация „За Нашите Деца“. Петото издание на инициативата цели да ангажира и вдъхнови служители на големи и малки компании в подкрепа...

Общество | CSR News

Прочети..

IBM подкрепя икономическото развитие, образованието и здравеопазването в България

Мисията на IBM Corporate Service Corps стартира в България за първи път София, 16 октомври 2017 г. – IBM обяви днес началото на първата по рода си IBM Corporate Service...

Общество | CSR News

Прочети..