https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Подай ръка на Младежки кариерен център Люлин ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Образование и Наука
Вторник, 25 Ноември 2014 16:29, CSR News


Яна Ламбрева - ABC Design and Communications, Марина Стефанова - Председател Фондация "Каузи", Емилия Иванова - Директор 90 СОУ, Антоанета Валентинова - Фондация "Каузи"

Фондация "Каузи" вчера постави началото на дарителска кампания в подкрепа на Младежки кариерен център. Нужно е инициативата да събере 6000 лв за ремонт на голямо помещение в 90-то СОУ "Ген. Хосе де Сан Мартин" в квартал Люлин, което ще стане дом на Центъра.

За целта започна DMS акция с дарителски SMS с текст на латиница DMS KARIERA на номер 17 777 (за абонати на Tеленор, VIVACOM и Mtel).

брошурата на кампанията "Започни кариерата си от Люлин"Официалното начало на дарителската акция "Започни кариерата си от Люлин" беше поставено в училището-домакин на Центъра. Гостите - блогъри и журналисти - бяха посрещнати от Директора на 90 СОУ "Ген. Хосе де Сан Мартин" – г-жа Емилия Иванова, Председателя на Фондация "Каузи" – Марина Стефанова, Антоанета Валентинова – мениджър във Фондацията.

Срещата започна от Етнографския музей в училището (едно уникално място, което едва ли има аналог в друго софийско училище) и завърши с разглеждане на помещението за ремонт.

Марина Стефанова сподели, че Центърът е единствен по рода си на територията на Западна София, който ще предлага кариерно консултиране и професионално ориентиране. Той ще работи напълно безплатно и ще консултира деца и младежи. Фокусът на работата му ще бъде върху предприемчивото, но няма да се ограничава само до една тема. Фондацията има амбицията в близко бъдеще Центърът да се превърне в любимо място и за културни срещи, семинари и презентации – своеобразен culture hub.

„Кариерното ориентиране може да бъде подходящо за всяка възраст. Човекът има нужда да открива своите дарби, възможности, таланти и потенциал във всеки период от развитието си. Темата засяга децата още от 1-ви клас, макар че обикновено си мислим, че професионалното ориентиране става след 7-ми или след 12-ти клас. Напротив, аз считам, че това е задача за целия живот на човека.” – допълни г-жа Емилия Иванова, Директор на 90-то СОУ "Ген. Хосе де Сан Мартин".

Повече за дарителската кампания можете да намерите тук:
http://www.dmsbg.com/index.php?page=4&spage=1&item=474&p=0

Част от помещението на Младежки кариерен център Люлин, което чака ремонтЗа абонати по договор с Tеленор, VIVACOM и Mtel цената на 1 sms е 1 лв. За потребители на предплатени услуги на трите мобилни оператори цената на 1 sms е 1,20 лв. с ДДС. За реален акт на дарение се счита плащането на дарителските sms към мобилните оператори, а не тяхното изпращане.

Можете да харесате страницата фондация „Каузи” и я сподели със свои приятели.
http://on.fb.me/1F74XZA

Организаторите се надяват на подкрепа и чрез споделяне на специалния хаштаг #zapochni в социалните мрежи.

Партньори в кампанията на Фондация „Каузи” са:

  • 90-то СОУ „Ген. Хосе де Сан Мартин”,
  • Консултантска къща „Стратегии”
  • Магнетична България и
  • ABC Design and Communications.

 

 

 

Източник: kafene.bg

 

 

 


Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Academy партньори

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..