https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Компании представиха своите КСО практики пред студентите от ВУЗФ ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Образование и Наука
Понеделник, 12 Май 2014 15:49, CSR BG


На 29 март се проведе Дискусионен форум "Отговорни бизнес практики". Форумът бе организиран съвместно от CSR Bulgaria, Българската мрежа на ГД на ООН и Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ).

На събитието български компании с успешни проекти в областта на етичното корпоративно управление разговаряха със студенти от магистърска степен “Корпоративна социална отговорност (Финансов мениджмънт)” във ВУЗФ, както и представители на други специалности от ВУЗ-а и гости на събитието.


Компаниите, които бяха поканени да споделят своя опит и подкрепиха инициативата, са сред най-изявените представители на отговорния бизнес.

ТНТ България и Овергаз Инк. поставиха в своите презентации фокус върху това как корпоративната социална отговорност може да бъде имплементирана в корпоративната култура и управлението на една компания. Ключов принцип, например, е възможността служители свободно да предлагат своите идеи и да общуват с по-висшестоящите мениджъри на компанията.

КСО практиките в сферата на човешките ресурси бяха основна тема при представянето на българската компания Мусала Софт. Фирмата се гордее със своите разностранни проекти в сферата на опазването на околната среда, образованието и социалните иновации, в които активно се включват нейните служители.

По време на форума бе обърнато и специално внимание на практиките в сферата на опазването на околната среда. Представител на бизнеса бе Контур Глобал Марица Изток 3, които представиха своята цялостна политика за управление на отпадъците и намаляване на вредните емисии и прах в атмосферата. Мобилтел разказаха за своята инициатива “ЕкоГрант” и другите сфери, в които те активно работят, а именно - приемната грижа и грижа за служителите. Бяха представени и кампании на MaxEurope, отново изцяло българска компания, които са в сферата на популяризиране на колоезденето в България: “Служебен велосипед”, “Аз карам велосипед, последвай ме!”

По време на дискусионния форум студентите и гостите на събитието имаха възможност да зададат своите въпроси и да дискутират реални казуси и предизвикателства, които най-често възникнакват при реализацията на социални бизнес проекти. Как се осъществява активният диалог със заинтересованите страни бе друга важна тема на разговор между бизнеса и студентите.

Форумът бе пореден повод за едно добро партньорство между бизнеса и образованието в България и показа нуждата от повече взаимодействие между двете сфери, за да можем да се радваме на все повече добри практики - както в образованието, така и в корпоративната социална отговорност.Тук може да видите и програмата на събитието:

11.00 - 11.10 Въведение и представяне на формата

11.10 – 12.40 ПАНЕЛ 1: КСО И КОРПОРАТИВНО УПРАВЛЕНИЕ
Участници: Ивана Скакалова, ТНТ България; Даринка Георгиева, Овергаз Инк.,

12.40 – 13.10 Обяд

13.10 – 14.40 ПАНЕЛ 2: ЧОВЕШКИ РЕСУРСИ И СОЦИАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ
Участници: Уникредит Булбанк България; Стефка Огнянова, Мусала Софт,

14.40 – 15.10 Кафе пауза

15.10 – 16.40 ПАНЕЛ 3: ЕКОЛОГИЧНИ ПРАКТИКИ И КСО
Участници: Даниел Киряков, Контур Глобал Марица Изток 3; Вилиана Станева и Ема Кирчева, Мтел;

16.40 – 16.50 Заключителни бележки

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Academy партньори

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..