https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Зелена кариера или какво предлага бизнесът и образованието в България в сферата на зелената икономика ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Образование и Наука
Четвъртък, 14 Ноември 2013 14:42, CSR News


Cleantech Bulgaria и Green Academy организират събитието Зелена кариера. То има за цел да срещне студенти с компании от различни сектори и да представи техните зелени политики в сферата на енергетиката, устойчиво строителство и архитектура, корпоративна социална отговорност, чисти технологии и иновации, околната среда, управление на отпадъци, производство и реализация на зелени продукти и услуги и др.


Събитието „Зелена кариера” ще се проведе на 28 ноември, начало 10 часа. Мястото е иновативното пространство на Бетахаус, гр. София.


Официални гости на откриването ще бъдат главни експерти от Министерството на околната среда и водите и Министерството на труда и социалната политика, които ще споделят за тенденциите за развитие на зелената заетост у нас.


Акценти в програмата ще са:


Green Business Pitch – панелът ще представи „зелените” бизнес политики на 12 компании от 6 сектора и възможностите за кариерно развитие, които те предлагат. Някои от компаниите, които ще присъстват са Прокредит Банк, Екопак, Tishman International, Denkstatt и други.


Green University Pitch – 7 български университета ще представят своите магистърски програми в сферата на зелената икономика и възможностите за професионално развитие, които те предлагат. Измежду магистърските програми ще можете да намерите: „ Екоикономика” на Университета за национално и световно стопанство, "Електрическа енергия от ВЕИ" на Технически университет, гр. София , „Корпоративна социална отговорност „на Висше училище по застраховане и финанси, „Устойчиво градско развитие" на Варненски свободен университет "Черноризец Храбър" и други.


Green Career Mile - алея на "зелената" кариера ще представи конкретни зелени работни места.
Според проучвания на Института за икономически изследвания в България, интереса на работодателите за разкриване на зелени работни места расте чувствително през последните 4 години. През 2011 г. и 2012 г., са разкрити съответно 902 и 341 зелени работни. Според Министерството на околната среда и водите (МОСВ) през последните 3 години са разкрити над 1000 работни места в сектора на управление на отпадъците. Според същото проучване все повече традиционни индустрии в България започват да насочват дейността си към устойчивото корпоративно развитие и отговорността към околната среда.


“Зелена кариера” ще активизира връзката между българския бизнес, университетите и студентите, изучаващи “зелени” специалности.


Регистрирайте се за събитието безплатно ТУК и грабнете шанса да стартирате "зелена" кариера в България.
Повече за събитието можете да прочетете на http://events.cleantech.bg/projects/Programa, а за актуални новини следете на нашата фейсбук страница.

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Academy партньори

Новини България

WWF КОЛЕДНА МИСИЯ: 3000

ТЪРСИМ 3000 ДАРИТЕЛИ ЗА ПРИРОДАТА С WWF     ИЗГУБЕНАТА ХАРМОНИЯ МОЖЕ ДА БЪДЕ ВЪЗСТАНОВЕНА Мисията на WWF е да се грижим за заобикалящата ни среда и хората да живеят...

Околна среда и Екология | WWF

Прочети..

„Тази Коледа чудесата правите вие“ - различна и интерактивна Коледна кампания

Стартира благотворителната кампания „Тази Коледа чудесата правите вие“ на фондация „За Нашите Деца“. Петото издание на инициативата цели да ангажира и вдъхнови служители на големи и малки компании в подкрепа...

Общество | CSR News

Прочети..

IBM подкрепя икономическото развитие, образованието и здравеопазването в България

Мисията на IBM Corporate Service Corps стартира в България за първи път София, 16 октомври 2017 г. – IBM обяви днес началото на първата по рода си IBM Corporate Service...

Общество | CSR News

Прочети..