Проект "Гордея се с труда на моите родители" ПДФ Печат Е-мейл
Други проекти
Вторник, 29 Октомври 2013 14:15, Global Compact


Проектът "Гордея се с труда на моите родители" запознава децата на възраст от 6 до 14 години с професиите на техните родители.

 

Проектът е на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. В пилотното издание се включват 12 български компании, които ще представят на над 500 деца труда на техните майки и татковци.

 

Според проучване на младежката заетост - 44% от младите хора считат, че умения за заетост трябва да се формират в гимназията, други 17% - при завършване на училище, a има и още едно популярно мнение, което посочва основното училище като място, в което учениците да се възпитават в труд и създаване на блага – цели 14%.*

Необходимостта младите хора навреме да се ориентират в света на все по-неясните професии е в основата на инициативата. Другата основна цел е да се покаже на децата, че трудът е потребност и ценност, че всеки човек е необходим и полезен за обществото, независимо каква професия упражнява.

В Деня на народните будители 12 български компании, с над 8 500 служители, ще отворят вратите си за децата и със специално разработени програми и игри  ще им покажат защо трудът на родителите им е важен.

 

Всяка от тях организира конкурс „Гордея се с труда на моите родители“ с награди за децата. Предвидено е и запознаване на малчуганите с други интересни и важни теми: парите и тяхната роля, безопасността на работното място, ролята на интернет, баланса между работа и личен живот, здравеопазване, опазване на околната среда и др.

 

Тази година инициативата пилотно се провежда в компаниите: Овергаз Инк. АД, Контур Глобал Марица Изток 3 АД,  ТехноЛогика ЕАД, Асарел Медет АД, Делойт България ЕООД, както и Аурубис България АД, България он Еър АД, Пиреос банк България АД, Мтел АД, Адвокатска кантора „Доковска, Атанасов и съдружници”, Огняново-К АД и СИ банк АД.

Плановете на Българската мрежа на Глобалния договор са инициативата да бъде ежегодна и да обхване бизнеса в цялата страна.

______________

*Данните са от проучване на фондация „Каузи” за състоянието на младежката заетост и младежкото предприемачество в София за 2013 година.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

За Теб

Стипендиантската програма на Фондация „Еврика“ се провежда за четиринадесета поредна година

За четиринадесета поредна година Фондация „ЕВРИКА" ще определи студенти, които ще получават  именни стипендии в размер на 2 000 лв. годишно  в  десет области:

Конкурси за теб | Фондация "Еврика"

Прочети..

Стани експерт „Връзки с обществеността“ във фондация Сийдър

Експерт „Връзки с обществеността“ (по заместване)   Фондация „Сийдър“ обявява свободно работно място по заместване за длъжността Експерт „Връзки с обществеността“ в централния си офис в гр. София. Търсим...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Присъедини се към екипа на Фондация „Сийдър“

Фондация „Сийдър“ обявява свободно постоянно работно място за длъжността Директор „Развитие“ в централния си офис в гр. София. Търсим енергичен, инициативен и отговорен човек, който:   Планира и управлява процеса...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Събития и Обучения

NOEVENTS