Предстоящи Събития

Събитие 

Заглавие:
Обучение "Морето не е за една ваканция"
Кога:
20.06.2015
Организатор:
За Земята
Категория:
Събития за теб

Описание


Екологично сдружение „За Земята“ заедно с "Meйдей" - Варна и Greenpeace България търсят доброволци във Варна за стартиращия проект „Морето не е за една ваканция“, чиято основна цел е да привлече вниманието на хората върху проблема с огромното замърсяване с отпадъци по плажа и в морето.


Първата среща с младежите, които имат желание да доброволстват за по-чист пясък и вода, ще бъде на 20-ти юни под формата на креАктивно обучение в Младежки дом - Варна – интересен и забавен ден, в който ще обменяме идеи, ще има практически упражнения и малка доза теория.


Ще научим за подхода Нулеви отпадъци, как да планираме кампания, творчески похвати за обществена разгласа, примери за успешни кампании в България и по света.

Как да се запишеш: само трябва да попълниш он-лайн формуляра за участие https://goo.gl/vABwkC

Програма:


9:00 – Стартираме с кафе, чай и запознаване
9:30 - 10:00 – Представяне на участниците и на проекта „Морето не е за една ваканция“
10:00 - 11:00 – Oсобеностите на Черно море
11:00 - 12:00 – Какво е Нулеви отпадъци? Примери за успешни кампании в България и по света
12:00 - 13:00 - Обяд
13:00 - 14:30 – Нашите идеи за намаляване на отпадъците в морето и по плажа
14:30 - 14:40 – Кафе-пауза
14:40 - 15:00 - Креативна комуникация
15:00 - 16:00 - Планиране на кампанията „Морето не е за една ваканция“
16:00 – Край и до скоро!

Замърсяването на Черно море с отпадъци от човешка дейност се увеличава всяка година, най-вече по време на активния туристически сезон. Натрупването на отпадъци, предимно пластмасови, нанася вреда както на морските организми, така и на здравето на хората, живеещи във Варна.
Смятаме да работим върху активизирането на гражданското общество за разрешаване на този проблем и увличането на младите хора в екологични дейности, които те сами да организират.

Проектът ще включва прожекция-дискусия на филма „Бунище Земя“, участие на доброволците на фестивала Funcity, творчески дейности, информационна кампания, поставяне на табла на видни места до плажната ивица, организиране на акции и почиствания на градските плажове и дивите места около града.

Powered by Web Agency

Организатор

Организатор:
За Земята

Описание

Съжаляваме, все още няма налично описание.

CSR Видео

Най-четени статии

За Теб

Стипендиантската програма на Фондация „Еврика“ се провежда за четиринадесета поредна година

За четиринадесета поредна година Фондация „ЕВРИКА" ще определи студенти, които ще получават  именни стипендии в размер на 2 000 лв. годишно  в  десет области:

Конкурси за теб | Фондация "Еврика"

Прочети..

Стани експерт „Връзки с обществеността“ във фондация Сийдър

Експерт „Връзки с обществеността“ (по заместване)   Фондация „Сийдър“ обявява свободно работно място по заместване за длъжността Експерт „Връзки с обществеността“ в централния си офис в гр. София. Търсим...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Присъедини се към екипа на Фондация „Сийдър“

Фондация „Сийдър“ обявява свободно постоянно работно място за длъжността Директор „Развитие“ в централния си офис в гр. София. Търсим енергичен, инициативен и отговорен човек, който:   Планира и управлява процеса...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..