Събития

Събитие 

Заглавие:
ВЕИ обиколка „Енергийно пробуждане“ в Раднево и Стара Загора
Кога:
29.06.2015 - 01.07.2015
Организатор:
Greenpeace
Категория:
Събития за теб

Описание

Като част от световната кампания за енергийна [Р]еволюция, „Грийнпийс“- България организира тридневна обиколка из района на Стара Загора. В дните между 29-ти юни и 1-ви юли, екипът на „Грийнпийс“-България, заедно с доброволци и активисти, ще бъде в градовете Раднево (29-ти юни) и Стара Загора (30-юни и 1-ви юли).

 

Обиколката „Енергийно пробуждане“ има за цел да популяризира ползите от навлизането на ВЕИ инсталации за ползване на ниво домакинство, община, малък бизнес. „Грийнпийс“-България предлага на жителите и гостите на градовете Раднево и Стара Загора три забавни, образователни и полезни дни, които да ги запознаят с  възможностите за развитие на и във ВЕИ сектора в техния регион. Това ще стане чрез демонстрация на соларни устройства и уреди, занимателни ВЕИ работилнички за деца, информационна изложба и улично театрално представление.

 

„Грийнпийс“ - България смята, че развитието на ВЕИ сектора в страната ни трябва да продължи в посока малки децентрализирани ВЕИ мощности (до 30 кВ), които да се въвеждат на ниво домакинство и община. Децентрализираното производство на енергия от възобновяеми енергийни източници представлява приложима и достъпна алтернатива. Тя ще позволи на домакинства, ферми и общински сгради да произвеждат чиста енергия и да увеличат енергийната си независимост.


„Старозагорският регион е един от най-потърпевшите от дългогодишната държавна политика, която заключва сектора на енергетиката в средновековието, и спира развитието на възобновяемите енергийни източници. България има потенциала да ползва енергия не само по-ефективно, но и по начин, който няма да замърсява околната среда. Освен това, така ще се подпомогне икономиката като се създадат нови работни места”, каза Теодора Стоянова, координатор на кампанията „Климат и енергия“ в „Грийнпийс“-България.

 

Жителите и гостите на Раднево и Стара Загора ще имат възможност да станат част от „Енергийното пробуждане“ като посетят шатрите на „Грийнпийс“-България в Раднево на 29-ти юни (понеделник)  на Централната градска алея и в Стара Загора на 30-ти юни (вторник) и 1-ви юли (сряда) в парк „5-ти октомври“ (до сградата на Общината) от 10:00 то 19:00 ч.

 

Очакваме Ви за дни, изпълнени с полезна информация и забавления.

 

Програма на събитията:

 

гр. Раднево, Централна градска алея, 29.06

 

10:00 ч.- 19:00 – През целия ден - ВЕИ работилнички за деца, изложение на ВЕИ уреди и устройства, информационна изложба;

17:00 ч. – „Прахоляшка и Черното царство“ – Уличен театър

18:00 ч. – „Прахоляшка и  Черното царство“ – Уличен театър

 

гр. Стара Загора, Парк „5-ти октомври“ (до сградата на Общината“), 30.06 – 01.07

 

10:00 ч.- 19:00 – През целия ден - ВЕИ работилнички за деца, изложение на ВЕИ уреди и устройства, информационна изложба;

17:00 ч. – „Прахоляшка и Черното царство“ – Уличен театър

18:00 ч. – „Прахоляшка и  Черното царство“ – Уличен театър

 

Вход: Свободен

 

 

 

 

Powered by Web Agency

Организатор

Организатор:
Greenpeace

Описание

Съжаляваме, все още няма налично описание.

CSR Видео

За Теб

Стипендиантската програма на Фондация „Еврика“ се провежда за четиринадесета поредна година

За четиринадесета поредна година Фондация „ЕВРИКА" ще определи студенти, които ще получават  именни стипендии в размер на 2 000 лв. годишно  в  десет области:

Конкурси за теб | Фондация "Еврика"

Прочети..

Стани експерт „Връзки с обществеността“ във фондация Сийдър

Експерт „Връзки с обществеността“ (по заместване)   Фондация „Сийдър“ обявява свободно работно място по заместване за длъжността Експерт „Връзки с обществеността“ в централния си офис в гр. София. Търсим...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Присъедини се към екипа на Фондация „Сийдър“

Фондация „Сийдър“ обявява свободно постоянно работно място за длъжността Директор „Развитие“ в централния си офис в гр. София. Търсим енергичен, инициативен и отговорен човек, който:   Планира и управлява процеса...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Събития и Обучения

NOEVENTS