Събития

Събитие 

Заглавие:
Обучение "Морето не е за една ваканция"
Кога:
20.06.2015
Организатор:
За Земята
Категория:
Събития за теб

Описание


Екологично сдружение „За Земята“ заедно с "Meйдей" - Варна и Greenpeace България търсят доброволци във Варна за стартиращия проект „Морето не е за една ваканция“, чиято основна цел е да привлече вниманието на хората върху проблема с огромното замърсяване с отпадъци по плажа и в морето.


Първата среща с младежите, които имат желание да доброволстват за по-чист пясък и вода, ще бъде на 20-ти юни под формата на креАктивно обучение в Младежки дом - Варна – интересен и забавен ден, в който ще обменяме идеи, ще има практически упражнения и малка доза теория.


Ще научим за подхода Нулеви отпадъци, как да планираме кампания, творчески похвати за обществена разгласа, примери за успешни кампании в България и по света.

Как да се запишеш: само трябва да попълниш он-лайн формуляра за участие https://goo.gl/vABwkC

Програма:


9:00 – Стартираме с кафе, чай и запознаване
9:30 - 10:00 – Представяне на участниците и на проекта „Морето не е за една ваканция“
10:00 - 11:00 – Oсобеностите на Черно море
11:00 - 12:00 – Какво е Нулеви отпадъци? Примери за успешни кампании в България и по света
12:00 - 13:00 - Обяд
13:00 - 14:30 – Нашите идеи за намаляване на отпадъците в морето и по плажа
14:30 - 14:40 – Кафе-пауза
14:40 - 15:00 - Креативна комуникация
15:00 - 16:00 - Планиране на кампанията „Морето не е за една ваканция“
16:00 – Край и до скоро!

Замърсяването на Черно море с отпадъци от човешка дейност се увеличава всяка година, най-вече по време на активния туристически сезон. Натрупването на отпадъци, предимно пластмасови, нанася вреда както на морските организми, така и на здравето на хората, живеещи във Варна.
Смятаме да работим върху активизирането на гражданското общество за разрешаване на този проблем и увличането на младите хора в екологични дейности, които те сами да организират.

Проектът ще включва прожекция-дискусия на филма „Бунище Земя“, участие на доброволците на фестивала Funcity, творчески дейности, информационна кампания, поставяне на табла на видни места до плажната ивица, организиране на акции и почиствания на градските плажове и дивите места около града.

Powered by Web Agency

Организатор

Организатор:
За Земята

Описание

Съжаляваме, все още няма налично описание.

CSR Видео

За Теб

Стипендиантската програма на Фондация „Еврика“ се провежда за четиринадесета поредна година

За четиринадесета поредна година Фондация „ЕВРИКА" ще определи студенти, които ще получават  именни стипендии в размер на 2 000 лв. годишно  в  десет области:

Конкурси за теб | Фондация "Еврика"

Прочети..

Стани експерт „Връзки с обществеността“ във фондация Сийдър

Експерт „Връзки с обществеността“ (по заместване)   Фондация „Сийдър“ обявява свободно работно място по заместване за длъжността Експерт „Връзки с обществеността“ в централния си офис в гр. София. Търсим...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Присъедини се към екипа на Фондация „Сийдър“

Фондация „Сийдър“ обявява свободно постоянно работно място за длъжността Директор „Развитие“ в централния си офис в гр. София. Търсим енергичен, инициативен и отговорен човек, който:   Планира и управлява процеса...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Събития и Обучения

NOEVENTS