Събития

Събитие 

Заглавие:
Двуседмица на кодирането на ВСУ
Кога:
09.12.2013 - 20.12.2013
Организатор:
ВСУ "Черноризец Храбър"
Категория:
Събития за теб

Описание


Инициативата „Двуседмица на кодирането” е на катедра „Информатика” към факултет „Международна икономика и администрация” на Варненския Свободен Университет „Черноризец Храбър” и ще се проведе от 9-ти до 20-ти декември 2013 година.

В този период преподаватели и студенти от катедрата ще се срещнат с ученици от партньорски училища и ще ангажират участниците с теми като:
• кодиране и програмиране;
• професионално ориентиране и консултиране в областта на информационните технологии;
• инициативи и изяви, организирани от катедра „Информатика”, в които могат да се включват през цялата година.

Двуседмичната програма включва посещение на гимназиите: "Христо Ботев", Професионална гимназия по селско стопанство и туризъм и Професионална гимназия по техника и лека промишленост в гр. Попово, СОУ „С. Доброплодни“ в гр. Шумен, VII СОУ „Н. Геров“, Варна, МГ „Д-р П. Берон“, Варна и няколко столични училища.

На 13 декември (петък) от 16:00 в х-л Одесос във Варна ще се проведе и среща с работодатели от ИТ-сектора.

За 14 декември 2013 от 9:00 ч. в х-л Одесос е предвидено създаването на браншово настоятелство на професионално направление „Информатика и компютърни науки“. Час по-късно студенти и ученици, участвали в модул 1 на Майсторския клас по „Софтуерно инженерство и мениджмънт“ ще представят своята работа.

Целта на инициативата е преподаватели и студенти да представят възможностите за професионална реализация в областта на информационните технологии и да синхронизират усилията си за адаптиране на обучението с потребностите на бизнеса.

Powered by Web Agency

Организатор

Организатор:
ВСУ "Черноризец Храбър"

Описание

Съжаляваме, все още няма налично описание.

CSR Видео

Най-четени статии

За Теб

Стипендиантската програма на Фондация „Еврика“ се провежда за четиринадесета поредна година

За четиринадесета поредна година Фондация „ЕВРИКА" ще определи студенти, които ще получават  именни стипендии в размер на 2 000 лв. годишно  в  десет области:

Конкурси за теб | Фондация "Еврика"

Прочети..

Стани експерт „Връзки с обществеността“ във фондация Сийдър

Експерт „Връзки с обществеността“ (по заместване)   Фондация „Сийдър“ обявява свободно работно място по заместване за длъжността Експерт „Връзки с обществеността“ в централния си офис в гр. София. Търсим...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Присъедини се към екипа на Фондация „Сийдър“

Фондация „Сийдър“ обявява свободно постоянно работно място за длъжността Директор „Развитие“ в централния си офис в гр. София. Търсим енергичен, инициативен и отговорен човек, който:   Планира и управлява процеса...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Събития и Обучения

NOEVENTS