Събития

Събитие 

Заглавие:
Ден на отворените врати в дневен център "Светът на Мария"
Кога:
24.09.2013
Организатор:
Фондация Светът на Мария Sofia
Категория:
Събития за теб

Описание

Дневен център „Светът на Мария“ ще отвори врати за 2-ри път, за да запознае с дейността си всички, които имат интерес.

Заповядайте на 24 септември 2013 г., вторник, от 11.00 до 13.00 ч. в гр. София, кв. Гоце Делчев, ул. Рикардо Вакарини № 8.

В Дневният център, проект на Фондация “Светът на Мария“, млади хора с интелектуални затруднения имат възможност да придобият трудови навици и да развият умения, необходими за справяне в ежедневието.

В рамките на два часа ще имате възможност да се включите в основните дейности на центъра. Виктор и Ради, двама от младежите с интелектуални затруднения ще покажат как се правят ръчни ароматни сапуни. Ани и Иван ще демонстрират как се правят прекрасни ароматизатори, и ще може да си изберете ръчнонаправени опаковки за изработените сапуни.

Росен, Иво и Вили, работещи в професионалната кухня ще приготвят специално за посетителите на центъра ароматно кафе, прясно изпечени кроасани и други сладкиши.

Заедно с Институт за съвременно изкуство и терапия ЛИБЕРА в 11.30 ч.  ще се проведе барабанен кръг (drum circle) с участието на хората с интелектуални затруднения и всички гости. Барабаненият кръг ще бъде воден от Мартин Иванов – композитор и диригент, завършил престижния Berklee College of Music, Бостън, University of Memphis и University of Massachusetts (магистърска и докторска степен по изкуствата и композиция).

Денят на отворените врати се организира по Проект Да живеем заедно – активно участие на хората с интелектуални затруднения в социалния и културен живот на София  с финансовата подкрепа на Столична община Програма Европа, 2013 г. и  се реализира в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата – 2019 г.

Powered by Web Agency

Организатор

Организатор:
Фондация Светът на Мария   -   Website
Град:
Sofia
Държава:
Държава: bg

Описание

„Светът на Мария“ е фондация, учредена в обществена полза през февруари 2012 г. в град София от семейството на Мария – млада жена с интелектуални затруднения.

Мисията на Фондация „Светът на Мария“ е да подобрява качеството на живот на хората с интелектуални затруднения и техните семейства, както и да подпомага личностната им реализация чрез осигуряване на достъп до качествени услуги, развиващо обучение и подходяща трудова заетост.

Powered by Web Agency

CSR Видео

Най-четени статии

За Теб

Стипендиантската програма на Фондация „Еврика“ се провежда за четиринадесета поредна година

За четиринадесета поредна година Фондация „ЕВРИКА" ще определи студенти, които ще получават  именни стипендии в размер на 2 000 лв. годишно  в  десет области:

Конкурси за теб | Фондация "Еврика"

Прочети..

Стани експерт „Връзки с обществеността“ във фондация Сийдър

Експерт „Връзки с обществеността“ (по заместване)   Фондация „Сийдър“ обявява свободно работно място по заместване за длъжността Експерт „Връзки с обществеността“ в централния си офис в гр. София. Търсим...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Присъедини се към екипа на Фондация „Сийдър“

Фондация „Сийдър“ обявява свободно постоянно работно място за длъжността Директор „Развитие“ в централния си офис в гр. София. Търсим енергичен, инициативен и отговорен човек, който:   Планира и управлява процеса...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Събития и Обучения

NOEVENTS