CSR Academy

Събитие 

Заглавие:
"Как да бъдем активни граждани?" – Обучение за младежи
Кога:
12.09.2014 - 14.09.2014
Организатор:
За Земята
Категория:
CSR Academy

Описание


Екологично сдружение “За Земята” търси младежи със сърца, умове и ръце, обърнати към природата, за да се впуснем заедно в едно ново приключение – създаване на младежка мрежа на организацията.


Част от процеса за изграждане на мрежата Млади приятели на Земята са серия от обучения, които да подготвят младите хора за активно участие в гражданския природозащитен сектор. Те ще включват три модула: 1. основи на гражданската активност; 2. работа по проекти – финансиране и мениджмънт; 3. комуникация и създаване на креативни кампании. Желателно е участието и в трите модула, като всички разходи се покриват от За Земята.


Първият ще се състои на 12, 13 и 14 септември извън София, в района на архитектурен резерват Медвен в Централна Стара Планина. Там ще научите за смисъла на държавността, как се създават закони, каква е ролята и участието на гражданите в законодателния процес, какви са местните и международни модели за гражданско включване в управлението и вземането на решения, какви са гражданските ви права и какво е да си добър гражданин и държавник. Ще влезем в ролята на политици, ще тълкуваме и създаваме закони, и ще си говорим за механизмите на въздействие върху държавата, които всеки един от нас може да упражнява. Всичко това ще бъде обяснено и в контекста на неправителствения сектор.


Ако това ви заинтригува и сте на не по-малко от 18 и най-много на 30 години, кандидатствайте за обучението, като попълните следния формуляр и го върнете на dragomira[at]zazemiata.org до 07 септември (включително). Одобрените кандидати ще получат потвърждение на 08 септември. Пълната програма, информация за мястото на обучението и други организационни детайли ще бъдат изпратени до избраните участници.


За Земята отговаря за всички разноски, свързани с обучението, включително пътуване, нощувки и прехрана на участниците. Проектът ”Млади приятели на Земята” е финансиран от Програмата за подкрепа на неправителствените организации в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014.

Powered by Web Agency

Организатор

Организатор:
За Земята

Описание

Съжаляваме, все още няма налично описание.

CSR Видео

Academy партньори

За Теб

Стипендиантската програма на Фондация „Еврика“ се провежда за четиринадесета поредна година

За четиринадесета поредна година Фондация „ЕВРИКА" ще определи студенти, които ще получават  именни стипендии в размер на 2 000 лв. годишно  в  десет области:

Конкурси за теб | Фондация "Еврика"

Прочети..

Стани експерт „Връзки с обществеността“ във фондация Сийдър

Експерт „Връзки с обществеността“ (по заместване)   Фондация „Сийдър“ обявява свободно работно място по заместване за длъжността Експерт „Връзки с обществеността“ в централния си офис в гр. София. Търсим...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Присъедини се към екипа на Фондация „Сийдър“

Фондация „Сийдър“ обявява свободно постоянно работно място за длъжността Директор „Развитие“ в централния си офис в гр. София. Търсим енергичен, инициативен и отговорен човек, който:   Планира и управлява процеса...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..