CSR Academy

Събитие 

Заглавие:
"Как да бъдем активни граждани?" – Обучение за младежи
Кога:
12.09.2014 - 14.09.2014
Организатор:
За Земята
Категория:
CSR Academy

Описание


Екологично сдружение “За Земята” търси младежи със сърца, умове и ръце, обърнати към природата, за да се впуснем заедно в едно ново приключение – създаване на младежка мрежа на организацията.


Част от процеса за изграждане на мрежата Млади приятели на Земята са серия от обучения, които да подготвят младите хора за активно участие в гражданския природозащитен сектор. Те ще включват три модула: 1. основи на гражданската активност; 2. работа по проекти – финансиране и мениджмънт; 3. комуникация и създаване на креативни кампании. Желателно е участието и в трите модула, като всички разходи се покриват от За Земята.


Първият ще се състои на 12, 13 и 14 септември извън София, в района на архитектурен резерват Медвен в Централна Стара Планина. Там ще научите за смисъла на държавността, как се създават закони, каква е ролята и участието на гражданите в законодателния процес, какви са местните и международни модели за гражданско включване в управлението и вземането на решения, какви са гражданските ви права и какво е да си добър гражданин и държавник. Ще влезем в ролята на политици, ще тълкуваме и създаваме закони, и ще си говорим за механизмите на въздействие върху държавата, които всеки един от нас може да упражнява. Всичко това ще бъде обяснено и в контекста на неправителствения сектор.


Ако това ви заинтригува и сте на не по-малко от 18 и най-много на 30 години, кандидатствайте за обучението, като попълните следния формуляр и го върнете на dragomira[at]zazemiata.org до 07 септември (включително). Одобрените кандидати ще получат потвърждение на 08 септември. Пълната програма, информация за мястото на обучението и други организационни детайли ще бъдат изпратени до избраните участници.


За Земята отговаря за всички разноски, свързани с обучението, включително пътуване, нощувки и прехрана на участниците. Проектът ”Млади приятели на Земята” е финансиран от Програмата за подкрепа на неправителствените организации в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014.

Powered by Web Agency

Организатор

Организатор:
За Земята

Описание

Съжаляваме, все още няма налично описание.

CSR Видео

Academy партньори

Най-четени статии

За Теб

Стипендиантската програма на Фондация „Еврика“ се провежда за четиринадесета поредна година

За четиринадесета поредна година Фондация „ЕВРИКА" ще определи студенти, които ще получават  именни стипендии в размер на 2 000 лв. годишно  в  десет области:

Конкурси за теб | Фондация "Еврика"

Прочети..

Стани експерт „Връзки с обществеността“ във фондация Сийдър

Експерт „Връзки с обществеността“ (по заместване)   Фондация „Сийдър“ обявява свободно работно място по заместване за длъжността Експерт „Връзки с обществеността“ в централния си офис в гр. София. Търсим...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Присъедини се към екипа на Фондация „Сийдър“

Фондация „Сийдър“ обявява свободно постоянно работно място за длъжността Директор „Развитие“ в централния си офис в гр. София. Търсим енергичен, инициативен и отговорен човек, който:   Планира и управлява процеса...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..