CSR Academy

Събитие 

Заглавие:
Семинар на тема "Радикален мениджмънт"
Кога:
25.03.2014
Организатор:
СофтУни
Категория:
CSR Academy

Описание

Заповядайте на безплатен семинар на тема "Радикален мениджмънт" с лектор Таня Бояджиева. Семинарът ще се проведе на 25 март (вторник) от 18,30 до 22,00 ч. в учебната зала на СофтУни на ул. Васил Кънчев 26, ет. 4 (виж на картата).

 

Семинарът има за цел да разкрие концепциите на радикалния мениджмънт – иновативен подход за управление на фирми и организации, базиран на съвременни гъвкави методологии и самоорганизиращи се екипи.

 

Статистиката сочи, че близо две трети от start-up фирмите се провалят поради несправяне с човешки проблеми – конфликти, загуба на мотивация и други.  В големите компании нещата не са много по-добре –  при тях според статистиката не повече от 30% от служителите истински харесват работата си и работят отлично. Отново основен проблем се явява начина, по който хората биват управлявани.

 

Първият принцип в Agile Manifesto  e “Хората са над системите и процесите”. Но усещаме ли го приложен на практика в компаниите, в които работим? Тези, които въвеждат Agile/Lean методологии, като например Scrum, се сблъскват с трудността да ги съвместят с йерархичната структура на организациите си и със съпротивата на мениджърите, които не искат да губят властта и контрола.

 

Радикалният мениджмънт е предложен от американеца Стив Денинг и е считан от сп. Forbes за част от случващата се в днешно време революция в мениджмънта. Той предлага нов подход за управление в компаниите, при който отношенията между мениджъри и служители са поставени по нов начин и който по удивителен начин съвместява интересите на всички – и на клиентите, и на мениджърите, и на служителите.

 

Най-доволни са инвеститорите, защото такива компании са 2 до 4 пъти по-продуктивни и по-печеливши от останалите. Нещо важно – този нов начин на мениджмънт се оказва най-подходящ за сегашните условия на свръх-конкуренция с тотално свързани клиенти и непрекъснато навлизащи нови играчи на пазара. За много от фирмите той може да се окаже единствен спасителен за оцеляването им. Консултантската фирма ТАБ изследва, популяризира  и прилага нови методи в мениджмънта, подходящи за хипер-конкурентната среда на пазара (www.tab-bg.com).


За лектора:
Таня Бояджиева е убедена в пряката връзка между щастливи служители и доволни клиенти. Тя неуморимо изучава и прилага като консултант нови методи в мениджмънта и намира начини да променя мисленето в много компании. Работила е в консултанстките отдели на международните компании Deloitte и Ernst&Young. В момента ръководи собствената си консултантска фирма ТАБ (www.tab-bg.com).Таня е и енергичен  преподавател по мениджмънт  в СУ и в НБУ, обичан от студентите си заради интерактивния и забавен начин по който им представя материала. Завършила е информатика към ФМИ в СУ „Кл. Охридски” и в началото се занимава с разработване на софтуерни приложения за бизнеса. По-късно насочва интересите си към мениджмънта и най-вече към  управлението на хората в компаниите. Има диплома по мениджмънт от Британския Open University, магистратура по управление и развитие на човешки ресурси към WAC University в САЩ и специализация по управление в Япония.

Powered by Web Agency

Организатор

Организатор:
СофтУни

Описание

Съжаляваме, все още няма налично описание.

CSR Видео

Academy партньори

За Теб

Стипендиантската програма на Фондация „Еврика“ се провежда за четиринадесета поредна година

За четиринадесета поредна година Фондация „ЕВРИКА" ще определи студенти, които ще получават  именни стипендии в размер на 2 000 лв. годишно  в  десет области:

Конкурси за теб | Фондация "Еврика"

Прочети..

Стани експерт „Връзки с обществеността“ във фондация Сийдър

Експерт „Връзки с обществеността“ (по заместване)   Фондация „Сийдър“ обявява свободно работно място по заместване за длъжността Експерт „Връзки с обществеността“ в централния си офис в гр. София. Търсим...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Присъедини се към екипа на Фондация „Сийдър“

Фондация „Сийдър“ обявява свободно постоянно работно място за длъжността Директор „Развитие“ в централния си офис в гр. София. Търсим енергичен, инициативен и отговорен човек, който:   Планира и управлява процеса...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..