CSR Academy

Събитие 

Заглавие:
Семинар на тема "Радикален мениджмънт"
Кога:
25.03.2014
Организатор:
СофтУни
Категория:
CSR Academy

Описание

Заповядайте на безплатен семинар на тема "Радикален мениджмънт" с лектор Таня Бояджиева. Семинарът ще се проведе на 25 март (вторник) от 18,30 до 22,00 ч. в учебната зала на СофтУни на ул. Васил Кънчев 26, ет. 4 (виж на картата).

 

Семинарът има за цел да разкрие концепциите на радикалния мениджмънт – иновативен подход за управление на фирми и организации, базиран на съвременни гъвкави методологии и самоорганизиращи се екипи.

 

Статистиката сочи, че близо две трети от start-up фирмите се провалят поради несправяне с човешки проблеми – конфликти, загуба на мотивация и други.  В големите компании нещата не са много по-добре –  при тях според статистиката не повече от 30% от служителите истински харесват работата си и работят отлично. Отново основен проблем се явява начина, по който хората биват управлявани.

 

Първият принцип в Agile Manifesto  e “Хората са над системите и процесите”. Но усещаме ли го приложен на практика в компаниите, в които работим? Тези, които въвеждат Agile/Lean методологии, като например Scrum, се сблъскват с трудността да ги съвместят с йерархичната структура на организациите си и със съпротивата на мениджърите, които не искат да губят властта и контрола.

 

Радикалният мениджмънт е предложен от американеца Стив Денинг и е считан от сп. Forbes за част от случващата се в днешно време революция в мениджмънта. Той предлага нов подход за управление в компаниите, при който отношенията между мениджъри и служители са поставени по нов начин и който по удивителен начин съвместява интересите на всички – и на клиентите, и на мениджърите, и на служителите.

 

Най-доволни са инвеститорите, защото такива компании са 2 до 4 пъти по-продуктивни и по-печеливши от останалите. Нещо важно – този нов начин на мениджмънт се оказва най-подходящ за сегашните условия на свръх-конкуренция с тотално свързани клиенти и непрекъснато навлизащи нови играчи на пазара. За много от фирмите той може да се окаже единствен спасителен за оцеляването им. Консултантската фирма ТАБ изследва, популяризира  и прилага нови методи в мениджмънта, подходящи за хипер-конкурентната среда на пазара (www.tab-bg.com).


За лектора:
Таня Бояджиева е убедена в пряката връзка между щастливи служители и доволни клиенти. Тя неуморимо изучава и прилага като консултант нови методи в мениджмънта и намира начини да променя мисленето в много компании. Работила е в консултанстките отдели на международните компании Deloitte и Ernst&Young. В момента ръководи собствената си консултантска фирма ТАБ (www.tab-bg.com).Таня е и енергичен  преподавател по мениджмънт  в СУ и в НБУ, обичан от студентите си заради интерактивния и забавен начин по който им представя материала. Завършила е информатика към ФМИ в СУ „Кл. Охридски” и в началото се занимава с разработване на софтуерни приложения за бизнеса. По-късно насочва интересите си към мениджмънта и най-вече към  управлението на хората в компаниите. Има диплома по мениджмънт от Британския Open University, магистратура по управление и развитие на човешки ресурси към WAC University в САЩ и специализация по управление в Япония.

Powered by Web Agency

Организатор

Организатор:
СофтУни

Описание

Съжаляваме, все още няма налично описание.

CSR Видео

Academy партньори

Най-четени статии

За Теб

Стипендиантската програма на Фондация „Еврика“ се провежда за четиринадесета поредна година

За четиринадесета поредна година Фондация „ЕВРИКА" ще определи студенти, които ще получават  именни стипендии в размер на 2 000 лв. годишно  в  десет области:

Конкурси за теб | Фондация "Еврика"

Прочети..

Стани експерт „Връзки с обществеността“ във фондация Сийдър

Експерт „Връзки с обществеността“ (по заместване)   Фондация „Сийдър“ обявява свободно работно място по заместване за длъжността Експерт „Връзки с обществеността“ в централния си офис в гр. София. Търсим...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Присъедини се към екипа на Фондация „Сийдър“

Фондация „Сийдър“ обявява свободно постоянно работно място за длъжността Директор „Развитие“ в централния си офис в гр. София. Търсим енергичен, инициативен и отговорен човек, който:   Планира и управлява процеса...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..