Националното състезание по Чужди езици "Аз мога - тук и сега" ПДФ Печат Е-мейл
CSR за теб - Конкурси за теб
Сряда, 28 Октомври 2015 16:57, CSR News

"Да знаеш друг език, е като да имаш втора душа..." - Карл Велики

 

Тази есен, в сърцето на Родопите – гр. Девин, ще се проведе Първото национално състезание по чужди езици "Аз мога – тук и сега" за всички ученици от 7 до 12 клас, изучаващи английски и немски език, като първи или втори чужд език в училище. Този ноември от 6 до 8 /петък-неделя/ ще се проведе най-иновативното състезание по чужди езици, речеви и комуникативни умения.

В Националното състезание по Чужди езици "Аз мога - тук и сега" могат да участват ученици от 7 до 12 клас в редовна форма на обучение през учебната 2015-2016 година от цяла България, изучаващи английски и немски език. Формата под която участват учениците в състезанието е само индивидуална и само в една категория, като всеки един участник според това в кой клас е към настоящата учебна година попада в една от следните групи в категорията, която е избрал за участие: 7 - 8 клас, 9 - 10 клас и 11 - 12 клас.

Предизвикателството е отправено към учениците и техните преподаватели, като изпитните материали са съобразени с актуалните международно признати и утвърдени сертификационни практики. Методологията на провеждане е съобразена с учебните програми по чужди езици, както за профилираните така и за непрофилираните паралелки в училище. Изпитните сесии са специално разработени за целите на националното състезание и поставят висока летва за изучаващите чужди езици, както и прилагат нестандартното мислене, както във всичките инициативи на "Аз мога - тук и сега".

Езикови училища "Интелект" и "Аз мога - тук и сега" имат за цел освен възможността младите участници да премерят сили то и да усъвършенстват знанията си - за тази цел ще имате възможност да присъствате на кратки семинари/обучения, които ще демонстрират иновативните методи и практики на обучение по английски и немски език.

През тази година категориите в които можете да вземете участие на Националното състезание по Чужди езици "Аз мога - тук и сега", 6-8 ноември в град Девин,
хотелски комплекс Исмена са две:

 

Надпреварата и в двете обявени състезателни категории ще се проведе в три етапа:

 

  • писмена експозиция по дадена тема;
  • тестова част – въпроси от затворен тип, с един или множество верни отговори;
  • устна част – събеседване с езикови експерти, установяващи нивото на владеене на английски/немски език*

 

 

*В последния етап (устно събеседване) на надпреварата се допускат само участниците преминали първите два етапа от състезанието.


Състезатели класирали се на призови места ще получат възможността за платен стаж в езикови училища Интелект. Всички останали участници ще получат грамоти за участие, както и подаръци от партньорите на събитието.

За да разберете повече относно провеждането и условията на състезанието, моля внимателно прегледайте информацията в секции "Регламент" и "Условия".

Регистрацията за състезанието е до 23:59 часа на 31 октовмри. Заявката за участие се извършва от: http://registrator.az-moga.bg/

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

За Теб

Стипендиантската програма на Фондация „Еврика“ се провежда за четиринадесета поредна година

За четиринадесета поредна година Фондация „ЕВРИКА" ще определи студенти, които ще получават  именни стипендии в размер на 2 000 лв. годишно  в  десет области:

Конкурси за теб | Фондация "Еврика"

Прочети..

Стани експерт „Връзки с обществеността“ във фондация Сийдър

Експерт „Връзки с обществеността“ (по заместване)   Фондация „Сийдър“ обявява свободно работно място по заместване за длъжността Експерт „Връзки с обществеността“ в централния си офис в гр. София. Търсим...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Присъедини се към екипа на Фондация „Сийдър“

Фондация „Сийдър“ обявява свободно постоянно работно място за длъжността Директор „Развитие“ в централния си офис в гр. София. Търсим енергичен, инициативен и отговорен човек, който:   Планира и управлява процеса...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Събития и Обучения

NOEVENTS