Първият ДЕМО център за интегрирано развитие на ромски деца има нужда от подкрепа ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Избрано
Сряда, 15 Юни 2016 15:15, CSR News

Успешната интеграция на  ромската общност все повече интересува хората, които имат дългосрочна визия за икономическата и социална стабилност в страната. Като се добави и проблемът с демографската ситуация става ясно, че ефективното включване на децата и младите хора от ромската общност е приоритетна задача за нашето общество.

 

 

Вече съществува много успешен модел за интегрирано развитие (МИР), който включва взаимнодопълващи се програми за деца от 0 до 18 години и техните родители. Моделът е научно и практически разработен от специалисти и изследователи от фондация „Здраве и социално развитие“ и може да се наблюдава в кв. „Факултета“, София и кв. „Изток“, Кюстендил. Резултатите гарантират опазване на здравето на децата, много добри умения за справяне с изискванията на образователната система и пазара на труда при младите хора, отговорна и компетентна подкрепа от страна на родителите за подпомагане на развитието на децата им. Ефектите се свързват както с децата и младите хора, така и с техните родители по отношение на отговорно поведение, полагане на усилия, спазване на ангажименти и силна мотивация за развитие. Това осигурява както успешното включване на децата, така и на техните родители в образованието и трудовия процес.

Наскоро фондацията бе удостоена с Национален орден за заслуги на Франция като изключително признание за многогодишната работа в разработването и прилагането на подход за успешно развитие и приобщаване на деца и младежи от ромската общност. С този модел фондацията е част от инициатива „Промяната“ на Нова Броудкастинг Груп, което осигурява медийно покритие на дейностите за пет години.

 

Призоваваме хората със стратегическо мислене и желание да участват в най-мащабния проект за социална трансформация в страната да се присъединят към тази кауза.

 

В момента фондацията изгражда Демо-център за популяризиране на модела като социална иновация в България и Европа. Предстоят довършителни дейности и оборудването на центъра. Основната част на финансирането е осигурена от датската фондация „Велукс“, но е необходимо спешно допълнително финансиране или подпомагане с материали за реализирането на центъра. Тържественото откриване с официални лица и спонсори е планирано в края на септември тази година.


За изграждането на центъра в момента се търсят дарения и спонсорства под формата на материали и услуги, най-
належаща нужди и ма от:

- Подкрепа при архитектурно строителната част.
- Изграждане на водоснабдителната и канализационна мрежа в сградата.
- Оборудване и Обзавеждане (детски легла, детски столчета и други мебели.)
- Бяла и черна техника.
- Офис оборудване.

Ако имате желание да подкрепите центъра, можете да ни пишете на Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. за да ви изпратим пълния списък с необходими материали и услуги.
За повече информация можете да се свържете директно с фондацията на www.hesed.bg
Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..