Първият ДЕМО център за интегрирано развитие на ромски деца има нужда от подкрепа ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Избрано
Сряда, 15 Юни 2016 15:15, CSR News

Успешната интеграция на  ромската общност все повече интересува хората, които имат дългосрочна визия за икономическата и социална стабилност в страната. Като се добави и проблемът с демографската ситуация става ясно, че ефективното включване на децата и младите хора от ромската общност е приоритетна задача за нашето общество.

 

 

Вече съществува много успешен модел за интегрирано развитие (МИР), който включва взаимнодопълващи се програми за деца от 0 до 18 години и техните родители. Моделът е научно и практически разработен от специалисти и изследователи от фондация „Здраве и социално развитие“ и може да се наблюдава в кв. „Факултета“, София и кв. „Изток“, Кюстендил. Резултатите гарантират опазване на здравето на децата, много добри умения за справяне с изискванията на образователната система и пазара на труда при младите хора, отговорна и компетентна подкрепа от страна на родителите за подпомагане на развитието на децата им. Ефектите се свързват както с децата и младите хора, така и с техните родители по отношение на отговорно поведение, полагане на усилия, спазване на ангажименти и силна мотивация за развитие. Това осигурява както успешното включване на децата, така и на техните родители в образованието и трудовия процес.

Наскоро фондацията бе удостоена с Национален орден за заслуги на Франция като изключително признание за многогодишната работа в разработването и прилагането на подход за успешно развитие и приобщаване на деца и младежи от ромската общност. С този модел фондацията е част от инициатива „Промяната“ на Нова Броудкастинг Груп, което осигурява медийно покритие на дейностите за пет години.

 

Призоваваме хората със стратегическо мислене и желание да участват в най-мащабния проект за социална трансформация в страната да се присъединят към тази кауза.

 

В момента фондацията изгражда Демо-център за популяризиране на модела като социална иновация в България и Европа. Предстоят довършителни дейности и оборудването на центъра. Основната част на финансирането е осигурена от датската фондация „Велукс“, но е необходимо спешно допълнително финансиране или подпомагане с материали за реализирането на центъра. Тържественото откриване с официални лица и спонсори е планирано в края на септември тази година.


За изграждането на центъра в момента се търсят дарения и спонсорства под формата на материали и услуги, най-
належаща нужди и ма от:

- Подкрепа при архитектурно строителната част.
- Изграждане на водоснабдителната и канализационна мрежа в сградата.
- Оборудване и Обзавеждане (детски легла, детски столчета и други мебели.)
- Бяла и черна техника.
- Офис оборудване.

Ако имате желание да подкрепите центъра, можете да ни пишете на Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. за да ви изпратим пълния списък с необходими материали и услуги.
За повече информация можете да се свържете директно с фондацията на www.hesed.bg
Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Новини България

WWF КОЛЕДНА МИСИЯ: 3000

ТЪРСИМ 3000 ДАРИТЕЛИ ЗА ПРИРОДАТА С WWF     ИЗГУБЕНАТА ХАРМОНИЯ МОЖЕ ДА БЪДЕ ВЪЗСТАНОВЕНА Мисията на WWF е да се грижим за заобикалящата ни среда и хората да живеят...

Околна среда и Екология | WWF

Прочети..

„Тази Коледа чудесата правите вие“ - различна и интерактивна Коледна кампания

Стартира благотворителната кампания „Тази Коледа чудесата правите вие“ на фондация „За Нашите Деца“. Петото издание на инициативата цели да ангажира и вдъхнови служители на големи и малки компании в подкрепа...

Общество | CSR News

Прочети..

IBM подкрепя икономическото развитие, образованието и здравеопазването в България

Мисията на IBM Corporate Service Corps стартира в България за първи път София, 16 октомври 2017 г. – IBM обяви днес началото на първата по рода си IBM Corporate Service...

Общество | CSR News

Прочети..