БТПП ще си сътрудничи с Българската мрежа за корпоративна социална отговорност CSR Bulgaria ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Избрано
Вторник, 15 Март 2016 13:50, CSR BG


БТПП и Българската мрежа за корпоративна социална отговорност (CSR Bulgaria) подписаха споразумение за сътрудничество по време на среща. От името на БТПП председателят на Палатата Цветан Симеонов изрази готовност да съдейства за постигането на целите на мрежата и да подкрепи изграждането на една стабилна социално отговорна бизнес среда в България.

 

CSR Bulgaria поддържа платформа, свързваща фирмите, които искат да постигнат социално и екологично устойчив бизнес, и представителите на неправителствения сектор, които са в непрекъснато търсене на дарители за каузи с обществено значение. Същевременно мрежата се стреми да повиши информираността по отношение на необходимостта от корпоративно социална отговорност и да стимулира компаниите да поемат инициативата и да започнат да прилагат принципите на КСО. 

БТПП вярва в необходимостта от популяризиране на практиките, насочени към създаване на отговорен бизнес и в частност създаването на взаимовръзки между нуждите и ресурсите на обществото и бизнеса. Г-н Симеонов изрази увереността си, че бъдещото партньорство и разрастването на мрежата ще се отрази ползотворно, не само на обществото, но и на бизнеса, тъй като много фирми все още не познават ползите от инвестирането на средства в  инициативи със социално значение. 

Прилагането на подобни практики не е нещо ново за Палатата. БТПП непрекъснато доказва, че защитава и подкрепя интересите и нуждите не само на бизнеса, но и тези на обществото. Пример за това е поддръжката на градинката пред сградата на БТПП на ъгъла на ул.“Искър“ и ул.“Веслец“, а също така и инициираната от Палатата кампания за възстановяване къщата на Иван Грозев в гр. Карлово, която всеки може да подкрепи през краудфъндинг платформата „Collectim“. Въпреки че средствата за реставрирането все още не достигат, известен брой български фирми дадоха своя принос.


Това е поредното доказателство, че КСО има почва в България, но е необходимо време и повишаване на информираността относно ползите, за да започне интегрирането ѝ в корпоративните стратегии.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..