БТПП ще си сътрудничи с Българската мрежа за корпоративна социална отговорност CSR Bulgaria ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Избрано
Вторник, 15 Март 2016 13:50, CSR BG


БТПП и Българската мрежа за корпоративна социална отговорност (CSR Bulgaria) подписаха споразумение за сътрудничество по време на среща. От името на БТПП председателят на Палатата Цветан Симеонов изрази готовност да съдейства за постигането на целите на мрежата и да подкрепи изграждането на една стабилна социално отговорна бизнес среда в България.

 

CSR Bulgaria поддържа платформа, свързваща фирмите, които искат да постигнат социално и екологично устойчив бизнес, и представителите на неправителствения сектор, които са в непрекъснато търсене на дарители за каузи с обществено значение. Същевременно мрежата се стреми да повиши информираността по отношение на необходимостта от корпоративно социална отговорност и да стимулира компаниите да поемат инициативата и да започнат да прилагат принципите на КСО. 

БТПП вярва в необходимостта от популяризиране на практиките, насочени към създаване на отговорен бизнес и в частност създаването на взаимовръзки между нуждите и ресурсите на обществото и бизнеса. Г-н Симеонов изрази увереността си, че бъдещото партньорство и разрастването на мрежата ще се отрази ползотворно, не само на обществото, но и на бизнеса, тъй като много фирми все още не познават ползите от инвестирането на средства в  инициативи със социално значение. 

Прилагането на подобни практики не е нещо ново за Палатата. БТПП непрекъснато доказва, че защитава и подкрепя интересите и нуждите не само на бизнеса, но и тези на обществото. Пример за това е поддръжката на градинката пред сградата на БТПП на ъгъла на ул.“Искър“ и ул.“Веслец“, а също така и инициираната от Палатата кампания за възстановяване къщата на Иван Грозев в гр. Карлово, която всеки може да подкрепи през краудфъндинг платформата „Collectim“. Въпреки че средствата за реставрирането все още не достигат, известен брой български фирми дадоха своя принос.


Това е поредното доказателство, че КСО има почва в България, но е необходимо време и повишаване на информираността относно ползите, за да започне интегрирането ѝ в корпоративните стратегии.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Новини България

WWF КОЛЕДНА МИСИЯ: 3000

ТЪРСИМ 3000 ДАРИТЕЛИ ЗА ПРИРОДАТА С WWF     ИЗГУБЕНАТА ХАРМОНИЯ МОЖЕ ДА БЪДЕ ВЪЗСТАНОВЕНА Мисията на WWF е да се грижим за заобикалящата ни среда и хората да живеят...

Околна среда и Екология | WWF

Прочети..

„Тази Коледа чудесата правите вие“ - различна и интерактивна Коледна кампания

Стартира благотворителната кампания „Тази Коледа чудесата правите вие“ на фондация „За Нашите Деца“. Петото издание на инициативата цели да ангажира и вдъхнови служители на големи и малки компании в подкрепа...

Общество | CSR News

Прочети..

IBM подкрепя икономическото развитие, образованието и здравеопазването в България

Мисията на IBM Corporate Service Corps стартира в България за първи път София, 16 октомври 2017 г. – IBM обяви днес началото на първата по рода си IBM Corporate Service...

Общество | CSR News

Прочети..